“Rijken het eerst evacueren bij ramp”

Amerikanen kunnen soms zo heerlijk direct zijn in hun uitlatingen.
Er was een gerucht dat de rijke zakenlieden een paar dagen voor de officiele waarschuwing een mailtje hadden ontvangen over de terreurdreiging in de New Yorkse metro.
Dit ontlokte de volgende uitspraken van een radio commentator:

This is as it should be. OK? If we are faced with disaster in this country — let me ask you this, OK? ….. Get all of the emotion out of this. Get all of the emotion out of this. But if we are faced with a disaster in this country, which group do we want to save? The rich or the poor? …… The rich or the poor? OK? Who is a drag on society? The rich or the poor? Who provide the jobs out there? The rich or the poor? Who fuels — you know, which group fuels our economy? Drives industry? The rich or the poor? Now if you — all of a sudden, somebody walks up to you and says, “Hey, Boortz listener. You’re gonna have a — you have to make a choice. You’re going to — we’re gonna move you to another country. And you’re just gonna have to make your way in this other country. We have a choice of two countries for you. In this country, people achieve a lot and they are wealthy because of their hard work. In this country, people don’t achieve squat. They sit around all the time waiting for somebody else to take care of them. They have children they can’t afford. They’re uneducated. They can barely read.

Je er bijna om smeken dat het een keer gebeurd. En dat ze alleen de rijkste 5 procent redden.
En ze dan hun eigen stukje grond geven.
Zet er dan gelijk maar een paar camera’s bij want het levert vast fraaie reality tv op. De eerste keer dat ze weer moeten schoonmaken. Het moment dat ze ontdekken dat er geen eten meer is omdat niemand dat meer voor ze produceert en transporteert. Etc.. etc…
Sounds like fun to me.

 1. 1

  Er zijn ongeveer 1200 talk-radio shows in America, in feite matig beluisterde shows van manisch schreeuwende praatgekken zonder verstand. Het is 1 van die trends waarvan je hoopt dat ze Nederland overslaan, maar vreest dat ook dit moet worden uitgeprobeerd door 1 van de vele America-watchende papegaaien, die Nederland kent.

  Amerikanen zijn natuurlijk veel assertiever dan de gemiddelde Hollander, en radio is een relatief goedkoop medium. Elke gek begint natuurlijk gewoon zijn eigen radio-station, het net zoiets als een weblog, en tegenwoordig veelal online. Hoeveel idiote Nederlandse webloggers heb je wel niet, misschien ook eens leuk om een quote van een Nederlandse weblogger te nemen en dan te zeggen: je zou er bijna van gaan hopen dat Nederlanders echt eens door de stront zakken, eens zien of ze dan nog zo bijdehand zijn.

 2. 3

  Ik noemde een amerikaan het idiote van de amerikaanse media, waarbij ik het voorbeeld aanhaalde van het nieuws dat in nederland euthanisie werd toegestaan op babies, dit naar aanleiding van een discussie die was opgestart door, ik meen, groningse specialisten, over pasgeborenen met een ernstige handicap. Hij zei: we baseren ons oordeel over elkaar op basis van extreme voorbeelden.

 3. 4

  Als je zo rijk bent dat je dagen van tevoren een mailtje krijgt dat de metro een bom te verwerken krijgt dan is dat nieuws waar je niets mee doet. Je reist nooit met de metro: poor mans transport.

  Kortom: onzin.

 4. 6

  Wat is nu precies je punt?

  Je haalt een of andere idiote presentator aan, om aan te tonen, hoe onbeschaafd die amerikanen zijn?
  Kunnen we nu ook quotes van Jensen verwachten?

 5. 7

  @DP:
  Luister- en kijkcijfers zijn omgekeerd evenredig aan het waarheidsgehalte van uitzendingen.

  De kans dat het onzin is stijgt dus bij toename van het aantal luisteraars.

 6. 8

  @KingKoen: Ik misbruik de quote van een talkshow host om een punt te maken.
  En er zit een verschil tussen iemand als Jensen die mensen in zijn show gebruikt om leuke dingen te zeggen en een talkshow host die probeert de actualiteit aan zijn publiek te duiden.

 7. 10

  @KingKoen: Dat het wonderlijk is dat er mensen zijn die oprecht denken dat alleen de rijkste mensen bestaansrecht hebben en dat alle arme mensen eigenlijk alleen maar nutteloos zijn. En dat komt niet alleen in de VS voor.

 8. 13

  @Steeph
  Ok dan snap ik het ook.

  Heb je echt een krankzinnige amerikaanse dj nodig om dat aan te tonen? Waarom eigenlijk een amerikaanse? Dat amerikanen een hekel hebben aan armen weten we nu wel, maar zijn daar geen nederlandse (of europese) voorbeelden van te vinden?

 9. 14

  Is dit niet al een mooi voorbeeld?

  http://www.nu.nl

  “De plaatselijke politieke formatie Stadspartij Enschede wil bijstandsmoeder aan de man helpen door gratis strings uit te delen op de markt. Dat schrijft het AD. Het initiatief is een “ludieke” reactie op plannen van de plaatselijke fractie van de conservatief-liberale partij VVD om bijstandsvrouwen door de gemeente aan een man te laten koppelen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. Volgens de Stadspartij Enschede is dit een “vrouwonvriendelijk en discriminerend plan” dat verdient “in het belachelijke te worden getrokken”.”

 10. 21

  Misschien bedoelt hij arme vrouwen en domme vrouwen. Nou dan ken je ze net zo goed gelijk allemaal steriliseren, dus dat schiet niet op. Arm en dom overlaten, die kinderen worden wel hyperintelligent van mijn kant van de familie.

 11. 22

  De Dead Kennedys schreven in begin jaren 80 het economisch beleid van Bushies: “Kill, kill, kill the poor”.
  http://www.lyricsfreak.com/d/dead-kennedys/38160.html
  Onze milde variant daarvan is dat armoedzaaiers via loonmatiging en ontslagvereenvoudiging de economie weer concurrerend maken. De veelverdieners concurreren in salaris met veelverdieners in andere rijke landen, via het magische trickle down effect maken zij dan de armen welvarend. Ik zie uit naar de tijd dat armen met de hand aan de pet de huisdieren van milde rijken mogen uitlaten, met behoud van uitkering, misschien zelfs met recht op de voedselresten van gisteren.

 12. 23

  Het trickle down effect blijkt niet zo goed te werken. Geld van rijken wordt bij voorkeur uitgegeven aan buitenlandse producten of zelfs in het buitenland (iedereen wil wel een vakantiehuisje aan de middelandse zee, maar de rijken kunnen het ook betalen).