1. 1

  Ook gezien. Weinig bijzonders. Het zijn niet uitvoerbare idealen. Mooie uitspraak Jan over het geld naar defensie. De harde waarheid. Maar wel grappig dat de SP zogenaamd niet meer nationalistisch is.

 2. 2

  Wereldwijd het armoedeprobleem oplossen kost geen 50 miljard. Niemand weet hoeveel dat kost, en als je afgaat op het ‘succes’ van ontwikkelingssamenwerking van de afgelopen 30 jaar, dan is dat getal schromelijk onderdreven. Als in, een factor honderd te klein.

 3. 3

  KJ: Jan zet dat af tegenover de defensieuitgaven, daar gaat het over. Een percentage van de mondiale uitgaven voor oorlogstuig. Of dat 50 miljard euries is, dat is niet aan de orde.

 4. 4

  @1
  Wijffels: “Volgens mij moeten we krachtige lokale gemeenschappen vormen waar burgers bepalen wat van belang is voor de kwaliteit van hun dagelijks leven. Door een streven naar efficiency en schaalvergroting is dat nu vaak niet meer zo in de zorg, het onderwijs en woningbouwcorporaties.”

  Lubbers: “Je hebt het Angelsaksische model niet nodig om economisch succesvol te zijn.”

  Lijkt me uitvoerbaar.

 5. 5

  Wat deze heren gemeen hebben is dat het erg gemakkelijk is om sociaal wenselijke statements op te dissen wanneer je nergens (meer) verantwoording voor draagt.
  Had dat gedaan toen je wél met de handen aan het roer stond. Dát was pas revolutionair geweest.