1. 1

  Je loopt het gevaar om een paternalistische zeikerd te zijn wanneer je klaagt over oeverloos geouwehoer tijdens concerten.
  Maar waarom gaan de mensen die op schreeuwvolume gedurende het hele concert het afgelopen weekend en de vakantie met elkaar doornemen niet gewoon in het café staan?
  Tegen dat volk is “shut the fuck up” eigenlijk het enige antwoord.

 2. 3

  Ik ga bijna enkel naar optredens waar je ten eerste niet boven de band uitkomt en waar geschreeuw ten tweede enkel maar aan de sfeer toe voegt. Af en toe zie ik eens iets gevoeligers en dan is het wel fijn als je het kunt horen, maar vaak zijn deze artiesten wel gehaaid in het kleineren van lawaaimakers.

 3. 4

  Gezeur. Ik ga bijzonder regelmatig naar concerten en ze zijn of zo luid dat je helemaal geen last hebt van ouwehoerend publiek of ze zijn zo zachtjes dat de kletsers fluisteren. Naar overlastgevende bezoekers moet je volgens mij echt op zoek. En als je ze dan gevonden hebt, vraag dan gewoon of ze ietsje minder luidruchtig doen.

  Of je laat T-shirts en een site maken, stuurt wat persberichten en doet net alsof je commerciele initiatief een protestactie is. Dat kan ook. Maar waarom doen we daaraan mee??

 4. 5

  Haha, de tijden van Hayden en Mozart zijn terug.
  Stilte terwijl er muziek wordt gemaakt.

  Noemen we dat nog Rock & Roll?
  Volgens mij ging het er juist om keet te schoppen. Aan de andere kant: brugertruttig roddelen tijdens de band is ook niet echt R&R.

  Ik weet niet zo goed wat hier van te vinden.

 5. 7

  @1 … or f#ck the f#ck off, dus.

  @4&5 Het gaat ook niet om death metal of techno, maar om meer singer-song-writer-achtige optredens. In de NRC stonden zelfs voorbeelden waar, zelfs als er expliciet stond aangegeven dat de band liever geen rumoer had, men het toch niet op kon brengen. En: hoe hipper de band, hoe minder liefhebbers er komen en hoe meer herrie.