1. 3

  @2: de redenering van de PVV is dat persvrijheid een nationale zaak is. Gek genoeg stelde Greet zelf vijf jaar geleden (toen nog VVD) Kamervragen over vergelijkbare praktijken in Roemenië.

 2. 7

  @5: Wat een naïeve redenatie, net alsof pro-Berlusconi zijn los staat van tegen persvrijheid zijn. Berlusconi’s platform is toch maximale perscontrole? Ik ben verder zeer benieuwd hoe van de Camp staat tegenover de aanwezigheid van Berlusconi’s partij in dezelfde fractie als waar hij in zit. Schaamt hij zich eigenlijk niet voor zijn fractiegenoten?

 3. 9

  “Resolutie voor persvrijheid” vind ik een beetje een overdreven bewoording voor een mondelinge reprimande zonder uitzicht op sancties.

 4. 12

  Het CDA is toch koning fractiediscipline ook in het EP blijkt maar weer.

  @8 syntax wordt ook steeds moeilijker als je recht lult wat krom is.

 5. 14

  In een artikel in het NRC gebruikt hij ook zo’n dooddoener:

  De CDA’er gaat ervan uit dat EU-commissaris Neelie Kroes (VVD) oplet of er een concurrentieprobleem is in de Italiaanse media. „En die heeft er nog nooit iets over gezegd.”

  Alsof persvrijheid alleen een zaak is voor de de commissaris mededinging.

 6. 17

  In een Volkskrant artikel enkele opmerkelijke uitspraken:

  Bontes (PVV): ‘De PVV draagt de vrijheid van meningsuiting hoog in haar vaandel. Maar Europa moet niet een lidstaat op de vingers gaan tikken. Italië is een democratie, ze kunnen hun eigen problemen oplossen.’

  VVD-europarlementariër Van Baalen hekelt de ‘lafheid’ van zijn CDA- en PVV-collega’s. ‘Berlusconi is gered door de tegenstemmen van CDA en PVV. Het is duidelijk waar hun prioriteiten liggen.

  Van de Camp is niet onder de indruk van de furieuze reacties, maar de kwestie zit hem niet lekker. ‘Ik ben ertegen als de familie Bos of Balkenende RTL koopt; datzelfde geldt voor Berlusconi’s activiteiten.’ Een resolutie van zijn eigen Europese Volkspartij, waarin de persvrijheid in Italië werd geprezen, kreeg geen steun van het CDA. Van de Camp: ‘De tekst van deze resolutie is het gevolg van de zeer assertieve opstelling van mijn Italiaanse partijgenoten. Die verklaren Berlusconi heilig. Tja, hierover moeten we echt eens diepgaand met hen van gedachten wisselen.’

 7. 21

  Als “links” in jouw opmerking staat voor onpartijdig en in dienst van het algemeen belang ben ik het met je eens… : )

 8. 24

  Mijn weerzin tegen hyperlinkse meningen (feiten) is toch nog iets groter dan tegen hyperrechtse. Maar ik begrijp niet goed waarom dat zo is.

  /iets voor de avondoverdenking-off

 9. 27

  Links of rechts is in dit verband geen toereikende discussie. Het gaat erom dat persvrijheid een Europees recht is, vastgelegd in het europees handvest van de grondrechten. Italie en daarmee berlusconi eerbiedigt dit recht niet, maar speelt het Europaspel wel mee. Aan niet-lidstaten die lid willen worden, worden vervolgens wel strenge eisen gesteld.

  Kan aan het excuus dat het om een interne zaak gaat van italie wel worden vastgehouden?
  Een beetje paradoxaal, of niet?