Regering liet wapenhandel met Egypte door van drugshandel verdachte toe

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Terwijl iedereen nog maar nauwelijks bekomen is van de revolutie in Egypte en met de Egyptenaren blij is dat er verandering komt, komen er weer zaken naar boven van ons eigen dubieuze verleden. Spitsnieuws ging graven en ontdekte dat een van drugshandel verdachte persoon die hangende het onderzoek even vrij was, gewoon van de regering onderdelen voor legervoertuigen mocht exporteren naar…. jawel, Egypte. Voor pantservoertuigen die later ingezet werden tegen het volk.
Als je in Nederland een kroeg wilt openen, krijg je een uitgebreide screening tegenwoordig. Want stel je voor dat het een crimineel is die een plek zoekt voor louche activiteiten. Maar als je wapens handelt met het buitenland, dan is dat prima. De pijn ligt immers elders. En als je het hele verhaal leest, vraag je je af hoe hard de politiek haar ogen dichtknijpt voor bepaalde louche zaken.
Gaat de Tweede Kamer nu eindelijk echt eens werk maken van de wapenhandel? Gewoon kiezen voor duidelijkheid: doe het niet.

Reacties (4)

#1 Chiya

‘Gladio nog steeds actief’?? -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gladio

Zelfde geval met wapenhandelaar Theodor Cranendonk -> http://bit.ly/m9xkCe

  • Volgende discussie
#2 ghurabalbayn

Is dat verbazend? Waarom denkt iedereen toch altijd dat het kwaad in het buitenland is, en niet bij ons?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 jb

Defensie moet haar oude rommel toch ook kwijt kunnen? VOC-mentaliteit en handelsmogelijkheden blijven toch altijd prioriteit, ondertussen sussen de morele domineespraatjes het geweten…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 w de vries

Defensiebedrijf EADS leverde wapens aan alle drie partijen in de Libische oorlog. Aan Ghadaffie, aan de rebellen en aan de NAVO troepen die Ghadaffi nu bombarderen. Donderdag 26 mei protest bij hun aandeelhoudersvergadering in Amsterdam zie http://www.stopwapenhandel.org

  • Vorige discussie