1. 1

  Lijnrecht daar tegenover staan de ’ontevredenen’. Zij willen zich niet inleven in anderen, bemoeien zich weinig met hun buurt en hebben geen beeld van een betere wereld. Van die bevinding zijn de WRR-onderzoekers ’geschrokken’.

  Laat me raden, woont die groep toevallig in de volkswijken ? En daar kwam u nooit hè @WRR ? Tja, dan zou ik ook van een nieuwe groep spreken.

 2. 3

  Wel toevallig dat dit zo net nu uitkomt, nu het erom gaat of we een gristelijk-sociaal kabinet gaan krijgen of niet. Net alsof de WRR hier de formatie adviseert!

  offtopic
  Ik vond het trouwens erg opvallend hoe her en der werd aangegeven dat de koningin de informateur een bepaalde opdracht had meegegeven die het onmogelijk maakte een CDA-PvdA-SP serieus te onderzoeken. Staaltje van schuld afschuiven of toch daadwerkelijke invloed van de monarchie?
  /offtopic

 3. 4

  Bismarck: teveel macht vanuit het sprookjeskasteel in Den Haag. Gefinancïeerd door Shell Inc. Balky doet een goed woordje voor ze in Rusland, Bos komt er vandaan en Bea moet haar aandeeltjes veilig stellen. En deze heilige drieëenheid is de redding van den Nederlandschen Staat.

 4. 5

  @1, Het verbaast mij dat jij direct die bevolkingsgroep eruit weet te trekken die zogenaamd de ‘ontevredenen’ moeten voorstellen.

  Het komt ook in hogere kringen veelvuldig voor.

 5. 7

  “Motivaction betwijfelt of de traditionele kerken iets kunnen betekenen voor de ’ontevredenen’. „De kerken zijn te veel gericht op het intellect.”
  Langzaam nog een keertje lezen:
  „De kerken zijn te veel gericht op het intellect.”

  Motivaction wil misschien een grote tas geld om duiding te geven aan het intellect van de kerken.
  Wat is eigenlijk een vakterm voor “het intellect van de kerken”, ik aarzel tussen geklets en geoh.

 6. 8

  “De behoefte aan buiten zintuiglijke ervaringen is zichtbaar bij een groot deel van de bevolking, maar velen zoeken hun heil buiten de geïnstitutionaliseerde religies.”

  Hoe verwend. Heb je zulke rijke zintuigen, maar nee hoor, IK WIL MEER!

  De grap is natuurlijk dat er dus behoefte is aan iets paradoxaals: buitenzintuigelijke ervaringen. Want ervaringen heb je juist met je zintuigen, de twee zijn onlosmakelijk verbonden (Kant was dacht ik de eerste die dit wijd verbreidde).

 7. 9

  Kant dacht dan toch aan meer dan de vijf zintuigen @mark ? (verliefdheid, rouw enz.) En wat ik van Stijn begreep is dat hij een gevoelig (misschien wel virtueel) zenuwtje heeft als God int vizier is.

 8. 10

  Het rapport staat hier en hetr ziet er op het eerste gezicht uit als een aardige verzameling artikelen over het thema ‘de verhouding tussen godsdienst en publiek domein’.

 9. 14

  @10: grappig schema op p.95… ik wist dat het NL protestantisme veeltakkig was, maar zo duidelijk had ik dat nog niet gezien. Wat een geschiedenis!