1. 3

  Al qaeda heeft met hulp van de NAVO gewonnen in Libie.
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen.

  @DSV, geen illusies jij oorlogsstoker. Assad zal nog een tijd in het zadel blijven. Geen twijfel mogelijk.

 2. 4

  @Johan: wij zijn allen zeer benieuwd hoe het verder gaat verlopen in Libië. Ik feliciteer het Libische volk (voor jou blijkbaar synoniem met Alqaida) met de overwinning en wens ze veel succes.

  Je reactie naar DSV is… ironisch…

 3. 6

  @DSV: dat jij je niet kan verplaatsen in andere mensen is jouw probleem. Gelukkig zijn de meeste mensen wel in staat mee te leven met de feestende mensen in Libië die voor het eerst sinds 42 jaar vrijheid binnen handbereik hebben. De Libiërs weten als geen ander de prijs van vrijheid.

 4. 7

  Dat Al Qaida wordt wel verontrustend groot. Dat begon als een stelletje vrijheidsstrijders in de woestijn van Afghanistan en is uitgegroeid tot een wereldomspannend netwerk.

  En nu hebben ze zelfs heel Libie overgenomen lees ik.

 5. 8

  @7: Toch maf hoor, dat Al-Qaida zomaar toestaat dat vrouwelijke reporters (zonder Burka, zelfs zonder enige gezichtsbedekking!) meereizen om verslag te doen van hun verovering van Tripoli. Dat is zeker een nieuwe vorm van Taqqiya?

 6. 9

  Overigens gaan er geruchten dat Khamis met de resten van zijn brigade vanuit het zuiden probeert om Bab al-Azizya te bereiken. Als dat waar is, lijkt me dat een sterke aanwijzing dat Gadaffi daar nog zit.

 7. 17

  @16; ik vroeg me bij die beelden af of ze haar geselecteerd hebben op ideologische verblindheid of dat het gewoon een actrice is die een pistool in d’r handen geduwd krijgt met instructies om dat lulverhaal op te hangen, en ondertussen denkt: ‘O, kut, over twee dagen word ik eg wel opgehangen…’

 8. 18

  @17: Volgens mij was dat een reguliere nieuwslezeres. Als ik me niet vergis zat ze ook al met een wapen te zwaaien eind februari, toen het er even op leek dat het Khadaffi-regime al heel snel het loodje ging leggen.

 9. 20

  @Prediker 19: Ik denk waar ze last van heeft is loyaliteit naar haar werkgever/werkkring/collega’s. Normaal gesproken is loyaliteit een goede eigenschap, maar als je voor een zo´n regime werkt niet.

  Het regime waarvoor ze werkte heeft haar jarenlang zekerheid geboden, ik kan me voorstellen dat je je in zo’n situatie vastklampt. Anders rest de gevaarlijke wereld buiten het regime. Die was vroeger gevaarlijk, omdat verzet gevaarlijk was. En de buitenwereld is nu voor haar gevaarlijk omdat ze besmet is geraakt door het regime.

 10. 22

  @14 – Je moet altijd voorzichtig zijn met uitspraken over dingen die je niet snapt. Voor je het weet blijkt gewoon dat je zelf net een beetje te dom bent.