Rasmussen wordt uit Tour de France gehaald

RasmussenRasmussen, de leider van het algemeen klassement van de Tour de France is zojuist door de Rabobankploeg uit de koers gehaald. Hij zou de “interne regels” van de ploeg hebben overtreden.

Hoe dan ook, dit is een nieuw dieptepunt in het internationale wielrennen.

Doping toch maar gaan gedogen?

Luister mee met Radio1!!!

-Update 23.55: Politie-inval in hotel Rabobank-ploeg.

-Update 23:58: Persbericht rabobank.

Rabobank is geschokt en enorm teleurgesteld over het feit dat Rasmussen gelogen heeft over zijn verblijfplaats. Naar nu blijkt was hij op een andere plek dan volgens de door hem ingevulde en aan de UCI opgegeven verblijfplaats en dat gebeurde ook nog eens te laat Voor het telaat inleveren heeft Rasmussen een terechte waarschuwing van de UCI gekregen. Het fout opgeven van de verblijfplaats is een flagrante schending van de UCI regels en onacceptabel. Rabobank staat volledig achter het besluit van de Rabowielerploegleiding om Rasmussen per onmiddellijk uit de koers te nemen en op staande voet te ontslaan. Rabobank heeft begrip voor het feit dat de moraal van de ploeg zo geknakt is dat de renners op dit moment niet kunnen besluiten of ze morgen wel of niet van start gaan. Deze ontwikkeling rondom de Rabobwielerploeg is een zwarte bladzij in de historie van het Rabowielerplan. Rabobank is vooralsnog niet van plan om zich terug te trekken als sponsor uit de wielersport. Zij gaat zich nu beraden op de ontstane situatie.

 1. 1

  What the fuck? Dus omdat ie niet was waar hij zei dat hij was? Dan haal je je leider uiteraard? Die man had kans de Tour te winnen? What the hell?

  Ik ben met stomheid geslagen.

 2. 2

  Holy shit. Ze moeten bewijs hebben dat hij doping heeft gepakt, anders haal je toch als ploeg niet je eigen gele trui-drager uit de tour? Opmerkelijk. Dit is voor het eerst dat zoiets gebeurt, voorzover ik me kan herinneren.

 3. 4

  Als hij bij een Italiaanse ‘soigneur’ zat terwijl hij incommunicando zou zijn wegens bezoek aan het geboorteland van zijn vrouw, Mexico, is het prima dat hij ander werk moet gaan zoeken.

 4. 13

  Ze willen weer op tv, bij de voor-vorige (of was de nou voor-voor-vorige) dopings-uitsluiting deden ze ook al een (tv) inval.

 5. 14

  Ik snap het nieuws, maar niet de verbaasde reacties hier en daar. De raboploeg heeft regels, die zijn overtreden en die hebben dus gevolgen. Hoezo is dat schandalig. Mijn eerste reactie was ook “oh wat erg”, maar eerlijk is eerlijk, de regels zijn overtreden en rabo houdt zijn rug wel recht, ook al rijdt de overtreder in het geel. Het is wel duidelijk, maar wel jammer voor renners als Boogaard en Dekker. Vooral voor Boogaard omdat het z’n laatste tour is.

  Verder vind ik de franse politie wel ongelofelijk mediageil, maar dat terzijde.

 6. 15

  zo weird allemaal.
  ’s middags zit ik nog 30 minuten van mijn werk te verzaken om naar een brakke livestream te kijken naar wat toen nog een geweldige rit was met een terechte winnaar.
  En ‘savonds blijkt dat allemaal weer waardeloos.

  Zo jammer van deze mooie sport dat het zo’n in-en-in rotte bedoening is.

 7. 16

  Waarom hebben ze hem nu pas uit de tour gehaald? Het was al voor de tour bekend dat hij niet was waar hij zei dat hij was.

  Beetje rare actie dus, tenzij ze zeker weten dat hij doping heeft gebruikt en dat met deze smoes geheim willen houden ofzo.

 8. 17

  @16 nee, dat was niet voor de Tour al bekend. Wat al eerder bekend was was dat hij zijn verblijfplaats niet had doorgegeven waardoor hij twee dopingcontroles is misgelopen. Dat is weliswaar verdacht maar was nog niet voldoende aanleiding om hem aan te pakken – tenslotte had het inderdaad (zoals hij zelf zei) gewoon een domme fout kunnen zijn.

  Maar nu is bekend geworden dat hij tegen de ploegleiding van Rabo heeft gelogen over waar hij in Juni nou eigenlijk was. Rasmussen beweerde Mexico, maar hij is gespot in Italie. De Rabo-ploeg heeft hem ontslagen, niet (direct) omdat hij doping gebruikt zou hebben (dat is nog steeds niet aangetoond), maar omdat hij gelogen heeft. Niks raars aan, als ik tegen mijn werkgever lieg over iets belangrijks, iets dat hele negative gevolgen voor mijn werkgever kan hebben, dan vlieg ik ook de laan uit.

 9. 18

  Rasmussen zelf ontkent echter alles:

  Bron: De Limburger

  Michael Rasmussen heeft in Deense kranten laten weten niet gelogen te hebben tegen de leiding van de Rabo-wielerploeg. De krant B.T. tekent de woorden “Mijn baas is gek” op uit de mond van de ontslagen coureur. In de kwaliteitskrant Politiken wordt Rasmussen geciteerd met “Ik heb niet gelogen”.

  Rasmussen houdt vol voor trainingen in Mexico te zijn geweest en niet in Italië. Hij ontkent dat hij woensdagavond aan directeur Theo de Rooij van de Raboploeg heeft toegegeven dat hij in juni in Italië verbleef in plaats van Mexico. De Rooij beweerde gisteren dat Rasmussen dat wel had toegegeven.

  Rasmussen spreekt over een dollemansbesluit van de Raboploeg, genomen door Theo de Rooij. “Hij liegt”, aldus Rasmussen. De renner zou in Mexico onbereikbaar zijn geweest omdat hij geen computer bij zich had en zijn mobiele telefoon geen bereik had. “Ik rijd ook niet rond met een fax op mijn rug”, tekende een krant op.

  Volgens een psycholoog in Jyllands Posten is Rasmussen een zenuwinzinking nabij en heeft hij hulp nodig om zijn onvrijwillige vertrek uit de Tour te verwerken. “Wielrennen is zijn wereld. Nu hem dat is afgenomen, is hij kandidaat nummer één voor crisishulp”, meent de psycholoog.

 10. 19

  Als je een paar weken in Mexico (of Italië) zit kan bijna iedereen dat gemakkelijk bewijzen met bank- of creditcardbetalingen.