1. 2

  Dat is een instinker zeg. Gratis marketing info geven aan die gasten. Even geo-lokeren op IP adres en hoppa – instant marketing database !

 2. 7

  Bij mij kwam er CDA uit…. Enniewee, de fundamentele fout is dat je a/ bier moet drinken, etc etc en b/geacht wordt merkentrouw te zijn. Daarmee zullen heel wat linkserds niet uitkomen waar dat zou moeten, schat ik zo in.

 3. 9

  Spot on die brandvoting. Net als Subaru niet te kiezen valt bij de automerken is er ook geen enkele politieke partij die mijn standpunten fatsoenlijk vertegenwoordigt. Spot on…

 4. 11

  Gadverdamme – Campari!

  Maar dat komt natuurlijk omdat toen ik zeventien was, mijn ouders mij eens een grote vakantie alleen lieten in mijn ouderlijk huis waar in de koelkast niets stond, behalve een fles Campari.

 5. 12

  Je moet al die productcategorieen ook maar net gebruiken…

  Ik kwam uit op VVD, waarmee bewezen is dat merkenvoorkeur totaal niets zegt over politieke voorkeur.

 6. 13

  SP, waarschijnlijk omdat ik koos voor Zeeman en Lidl. Maar natuurlijk ga ik geen SP stemmen. Hoewel Agnes bij mij wel een kans had gemaakt…

  Ik mis elke vorm van verantwoording bij deze stemwijzer. Of misschien heb ik iets gemist.

 7. 14

  D66.

  Niet slecht aangezien ik ex-D66 stemmer ben.

  Wel jammer dat je overal moet kiezen. Zo heb ik een schurfthekel aan loterijen en gebruik geen ademverfrisser.

 8. 15

  En vooral m’n favoriete merk “goed doel” vind ik toch wat reductionistisch gesteld.

  Maar ook (#13) D66 en ook ex. @Irm: Als ik jou was zou ik me zorgen gaan maken.

 9. 16

  Wel (ook?) erg interessant, leerzaam én nuttig (en wat mij betreft verplicht onderdeel van het stemmen): het stemexamen.

  Ik haalde overigens maar een magere 76 punten, moet ik met het schaamrood op de kaken bekennen.

  Ben wel benieuwd wat de gemiddelde kiezer zou scoren, denk dat een overdonderende meerderheid de test niet zou halen.

 10. 17

  Okee, dit is dus wel echt grappig…

  Bij de eerste poging daartoe, gelukt om op de PVV uit te komen! Is in feite gewoon overal het ergste pakken dus erg moeilijk was dat nu ook weer niet. Onderstaand de walkthrough.

  Straks ga ik eens proberen op de SGP uit te komen!

  PVV:

  BMW, ABN-AMRO, Amstel, Canon, CocaCola, Leger Des Heils, Uniekaas, Fisherman’s Friend, Zeeman, Douwe Egberts, Dell, Hornbach, Philips, TUC, MediaMarkt, Adidas, Nationale Postcode Loterij, Efteling, Ben & Jerry’s, Levi’s, AEG, Witte Reus, Playboy, Samsung, Telegraaf, Radio 538, Palmolive, Bokma, Aldi, SBS6

 11. 20

  Goed, SGP is kansloos aangezien ik nergens “wij maken geen afbeelding des menschen!, “wij lezen geen frivole blaadjes!”, “aanschouwen niet het doorgeefluik van satan!” en dergelijke kan invullen.

  CU lukt ook weer meteen echter! Werkt prima, dat ding…

  @ Migchiel, #15: 92.

 12. 21

  @20: Knap hoor. Ik heb geen idee welke auto, loterij, sterke drank of camera voor welke partij staat. Ik geef toe dat ik dan ook geen van die producten ooit koop en hun reclames volledig negeer. En zoiets als shampoo, daar koop ik ook gewoon de goedkoopste van eventueel met nog wat selectie op lekkere geur.

 13. 22

  Ik ben hier echt goed in… alweer raak bij poging 1 voor het CDA.

  CDA:

  Opel, SNS, Brand, Kodak, Spa, Plan, Uniekaas, King, C&A, Douwe Egberts, HP, Karwei, Sony, Bolletje, Dixons, Ecco, Staatsloterij, CenterParcs, G-Star, Miele, Dash, Libelle, Nokia, Trouw, Radio 1, Schwarzkopf, Baileys, C1000, Avro.

  @ Bismarck: Type-associative thinking. Maar ik denk wel dat je met vragen over het goede doel, het dagje uit, tijdschrift, radio en tv-zender ongeveer 99% van het antwoord vastlegt. Dus, ach, dat met die shampoo…

  Nog één keer voor de PvdA! Weee!

 14. 23

  Massive fail. Eén keer CDA, één keer PVV en één keer GroenLinks…

  Ik houd het er in deze verkiezingstijden maar op dat dat die moeilijkheid maar weer eens goed de enorm originele en non-rigide natuur van de PvdA onderstreept. Voor iedereen wat!

 15. 26

  @16: Van dat stemexamen heb ik meer kaas gegeten dan van de brand-partij-relaties. De vragen waren dan ook redelijk basaal. Welke 6(!!!) vragen had je fout? Ik zou er wel voor pleiten dat je met zoveel fouten gewoon geen stemrecht verdient.

 16. 28

  @27: sympathieke test maar kunnen die vragen met een dubbele vraagstelling eruit?
  zoals:
  “Alle kernwapens moeten de wereld uit en Nederland neemt daarbij het voortouw”.
  en :
  “Nederland zet zich in voor het vredesproces tussen Israël Nederland neemt daarbij de Palestijnen en staat open voor een dialoog met Hamas”.

  Of zoiets raars als de stelling:
  “In Afghanistan ondersteunt Nederland een politie-trainingsmissie”.

  Wordt ik niet gevraagd naar het feit of ik het (on)eens ben met deze missie of met de constatering dat het op politie-training gaat?

 17. 29

  Ik kreeg TON. Dat is na de PVV wel de laatste partij waar ik op zou stemmen. Vreemd dat je bij elke vraag verplicht ben om een keuze te maken!? Ik drink geen koffie, geen bier, ik gok niet, etc. Zonde van mij tijd!