1. 1

  Nee, hij raadt het lezen van reageersels af.

  Wegens de verhoogde kans op te veel zinloos gekakel, dat o.a. van de goede weg afleidt. Ja, ook op sargasso.

 2. 3

  @Vasilis
  Reaguurders veranderen niet van inzicht. Ze hebben inzichten en willen bevestiging, net als de bloggers. Als ze die niet krijgen is de boot aan.

  Ergo, de rabbi kletst: het maakt allemaal niets uit.
  Overigens is reageren idd zinloos maar niet om wat de rabbi zegt.

  Prettige kerst verder ieder.

 3. 5

  Het zegt niets over mijn reactie, alleen dat die zinloos is. Net als die van u. Meningen zijn niet vaststaand, ze worden alleen niet veranderd door reageren op weblogs noch door webloggen iha.

  Tis ook maar een stelling hoor.

 4. 6

  Op veel sites/blogs staan de pareltjes juist in de comments, ik geef toe dat je wel moet leren te filteren om zo de overvloed aan bagger (a la telegraaf comments) te filteren maar dat is gewoon internet 101.

  Gelukkig beïnvloeden ze zelf nauwelijks het debat in de comments met de Megaphone desktop tool.

 5. 7

  Zo’n ding als die megafoon desktop dinges, dat moeten wij ook hebben. Met “wij” bedoel ik de redelijke mensen op deze planeet, waar ik mezelf voor het gemak ook maar toe reken (misschien ten onrechte).

  De tool werkt dan zo dat als er ergens onredelijke onzin verkondigt wordt van welke soort dan ook, we daar een bericht van krijgen zodat we e.e.a. recht kunnen zetten. Een evenwichtig tegengeluid kunnen laten horen.

  Ik noem het daarom de Tegentoeter.

 6. 8

  Daar hebben we de SP toch al voor, tegentoeteren.

  Volgens de rabbi mag je wel artikelen/posts op internet lezen, maar niet de reacties daarop, want die komen van cheap rude-style pipsqueaks. (Kosher schelden.) Posts komen van professors. Het probleem zal gewoon zijn dat de rabbi even geupdate moet worden over hoe makkelijk het is om te bloggen.