Raapsteeltjes met knapperige noedels en champignons

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

copyright foto Andrei Tchernikov, recept en foodstyling Fiona Ivanov

De Flexitariër gelooft dat je met groenten, granen, kruiden, vruchten, bloemen, wieren, noten en zaden heel fijne maaltijden kunt samenstellen. Smaakt een gerecht echter beter met wat bouillon, vis of een eitje erbij dan doet de Flexitariër daar niet moeilijk over. De Flexitariër houdt niet van dogma’s in het eten.
De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptschrijver Fiona Ivanov.

Raapsteeltjes met knapperige noedels en champignons
veganistisch hoofdgerecht, 4 personen

olie om te frituren en om te bakken
2 knollen venkel, fijngesneden
250 g champignons, in plakken
200 g eiernoedels
3 el tamari of sojasaus
2 bossen raapstelen, gewassen en gedroogd
150 g ongepelde pinda´s, geroosterd
enkele el zaadjes (lijn/,sesam, pompoenzaad)

Verhit de frituurolie tot 180 °C. Verhit 2/3 el olie in een wok en roerbak hierin de stukken venkel. Voeg na 3/4 minuten de champignons toe en bak enkele minuten mee. Doe in gedeelten de eiernoedels in de frituurolie tot de noedels krokant worden en boven komen drijven, laat uitlekken op keukenpapier. Breng de groenten op smaak met tamari, draai het vuur uit en schep de raapsteeltjes erdoor. Verdeel de groentemix over vier borden, leg op elk bord een pluk gefrituurde noedels en bestrooi met pinda´s en zaadjes.

Reacties (1)

#1 Sil

Jammie, gefrituurde noedels!

Doet me denken aan ข้าวซอย