QvdD: Christenen zijn altijd het pispaaltje?

“Christenen zijn altijd al gebruikt om tegen te schoppen, maar ik had gehoopt dat we, in een samenleving waarin we respect willen tonen voor alle mensen en overtuigingen, misschien over dit soort onzin heen gegroeid zouden zijn.”

Aldus Jonathan Edwards, algemeen secretaris van de Baptisten in Groot Brittannië. Dit naar aanleiding van een actie door Borders book stores om een kaartje met “O come all ye faithless” weg te geven bij Richard Dawkins zijn boek ‘The God Delusion’.

 1. 2

  Dus, als ik het goed begrijp is het weggeven van een kaartje met daarop een iets verbasterde christelijk songtitel aan atheïsten (in het eggie is het “O come all ye faithfull”, de kerkelijke evergreen “komt allen tezamen” (djiezus, ik ken de tekst uit mijn hoofd!)) respectloos?

  Voor wie? Voor de (waarschijnlijk) atheïst die het ontvangt, of voor de christen die er via via van hoort?

  En respect tonen voor alle mensen en overtuigingen? Ik dacht het niet.

 2. 3

  Wedden, dat we dit zo kunnen draaien, dat ook dit de schuld van de moslims wordt? Dat dus het nu ´objectief´ vastgestelde feit, dat christenen altijd het pispaaltje zijn, de schuld van de islam is.

 3. 4

  Van de zomer kreeg ik een kaartje in mijn handen gedrukt met een uitnodiging voor een of andere bijeenkomst. Strekking was dat atheisten leugenaars, verkrachters en moordenaars waren. Christen waren lief, ondschuldig en logen nooit. Vroeg me dan ook af of de maker/uitdeler een christen was…?

 4. 5

  @3, je bedoeld “Borders zou dit niet gedaan hebben met andere religieuze feesten. Ze hebben een strategische fout gemaakt en christenen zullen hen boycotten.”? :p

  (zie het artikeltje onder de aldus link)

 5. 6

  @2: Het is natuurlijk wel een stukje plagiaat. Het omvormen/verbasteren van een stukje (christelijk) cultuur voor je eigen doel. Iets wat het christendom niet op kan worden betrapt. Dat kan ook niet want dan zou deze meneer voorbij gaan aan “Hij die zonder zonde is werpen de eerste steen” en daarmee dus bewezen.

 6. 7

  Wie het R-woord bezigt komt er bij mij niet meer in. Ik zie dan alleen nog maar iemand voor me die de hele dag een cent tussen zijn/haar bilnaad kan dragen en alleen vloeibaar voedsel tot zich kan nemen vanwege de zuinige stand van de mond. Getver.

 7. 11

  @9: ook wel het gritsendom genoemd.

  @10: Kerstgedacht = vrede op aarde? Wacht even kerst was een samenraapsel van festiviteiten om de noorderlingen onder het room(ein)se gezag te krijgen?

  Kerst is voor mij gewoon een feest en het begin van een nieuwe cyclus. De dagen gaan weer langer worden dus een beter humeur maar vrede op aarde…nou nee.

 8. 18

  Protesteren tegen het beste boek m.b.t. god?! Wellicht dat iemand het probeerde maar er na het lezen van het eerste hoofdstuk al vanaf zag.

  Hoe dan ook. Protesteren is dawkinslastering en wordt vervolgd…of tenminste zodra we de idiote passage over godslastering schrappen en vervangen door dawkinslastering.

 9. 19

  Hoe in HEMELSNAAM kan dr respect getoond worden aan een groep die zelf geen respect toont aan anders denkenden.
  Zij(de cristenen)zouden t liefste alles wat niet in hun straatje past willen voorzien van verbod of gebod.
  Met name doel ik op de gebieden van drank drugs en sex.Jaren lang progessief beleid word door die mafkezen in no time om zeep geholpen.En nee ik voel er nog steeds weinig voor mij bij uw christen gemeenschap aan te sluiten.Uw zielige verbods cultuur schreeuwt om inacceptatie en verzet.Christenen ga lekker in een kerk zitten bid t behang van de muur,ga desnoods met grote dikke roestige spijkers aan een kruis hangen maar blijf van onze vrije levens stijl af met je heilige vingertjes.Als u christen tolerant zult zijn over anders denkenden zullen zij dat ook o voor u zijn…

 10. 21

  Mag ik sommigen onder u er op wijzen dat de mooiste teksten aangaande vrijheid van godsdienst geschreven zijn door Christenen ? Het was in de begintijd, ten tijde van de onderdrukking door de Romeinen. Dat men dat, toen men zelf aan de macht kwam, graag vergeten is, met als gruwelijk voorbeeld de Spaanse Inquisitie, is op zijn minst zeer opvallend te noemen. Het zou de Christenen sieren als zij tenminste trouw zouden zijn aan hun eigen claim tijdens het ontspruiten van hun religie.