Quote van de Dag: Cohen for President

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

“Het percentage kiezers dat de PvdA een kans geeft op een stem is abrupt gestegen naar 28 procent. De sterke voorkeur voor Cohen als premier, als die althans niet aanzienlijk daalt voor 9 juni, zal in de laatste dagen voor de verkiezingen een beslissende rol kunnen gaan spelen.”

Maurice de Hond verklaart de PvdA weer levend, nadat zijn recente peiling de PvdA tot grootste partij bombardeerde. Het Cohen-effect is dus duidelijk zichtbaar bij De Hond, wiens peilingen wel vaker redelijk sterk lijken te reageren op de waan van de dag.

Reacties (4)

#1 Obscura

Hoe lang duurt t voordat JP het veld ruimt? En Leers (zie eerdere post alhier) op de voorgrond treedt?

Zelf heb ik in Amsterdam geweigerd PvdA te stemmen (wel deelraad, niet gemeenteraad) juist VANWEGE Cohen, omdat hij verantwoordelijk is (erbij zat en niet ingreep, een soort JP Balkenende, maar financieel nog veel rampzaliger) voor het belastinggeldmonster NZ-lijn. Tja.

Volgens mij nemen steeds minder mensen Maurice de Hond nog serieus. Ik wacht liever op donderdag. Dan komt de serieuze peiling er weer aan.

  • Volgende discussie
#2 Rob

Het kan verkeren in de politiek.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Inje

Nieuwe leiders, nieuwe kansen. Hopelijk blijft Balkenende zitten, want dan houdt in dat het CDA kansloos is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Robert

Hoe lang zal deze hype nog duren? Nog geen maand, denk ik. Alleen als Cohen het beleid van de PvdA wezenlijk verandert, heeft hij een kans. Maar dat zit er niet in. Niet voor niets zat Marcouch ook bij Cohen bij [email protected]
De mensen verwachten een tweekamp tussen Cohen en Wilders. Ik denk een tweekamp tussen Balkenende (economie) en Wilders (integratie) aan de ene kant en Cohen aan de andere.
Balkenende wil premier worden en dat gaat dan helaas (vanwege het beleid in het verleden) gebeuren, omdat GW toch liever enigszins op de achtergrond (partijopbouw) wil blijven. Al de plattelanders zullen uitendelijk weer op Balkenende stemmen, als Cohen de grootste dreigt te worden.

  • Vorige discussie