Quotes van de dag: Ellian vs. As-Soennah

De imams zijn slim. Inmiddels hebben ze geleerd hoe ze met onze rechtsorde moeten omgaan: (…) Ze hebben geleerd hoe ze de dubbele tong moet hanteren. Deze fascistoïde lieden gaan onverminderd door met het rekruteren voor de politieke islam.

Het salafisme hier en in Saoedi-Arabië moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Dat is ook wat onze soldaten doen in Afghanistan. De strijd voor vrijheid en veiligheid in Afghanistan is van wezenlijk belang voor onze veiligheid.

Afshin Ellian, Elsevier 21 juni

Een uitspraak die alle grenzen van de wet overschrijdt en, zoals de geschiedenis ons leert, aanleiding kan zijn voor vervolging, onderdrukking, concentratiekampen en beestachtig gedrag. Maar dankzij de dubbele moraal van Nederland kan dit kwaadaardige gezwel zijn gif ongestoord onze samenleving in pompen, want hij is per slot geen moslim. (…)

Het is geen schande, maar juist een eer voor iedere moslim om deel uit te maken van het Salafisme zoals jij dat in je artikel hebt beschreven.

As-Soennahmoskee

Imam Fawaz Jneid heeft weer voor opschudding gezorgd. In 2004 vervloekte hij in een preek Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh, wat de inspiratie zou zijn geweest voor de aanslag van Mohammed B. Nu is hij het niet eens met Afshin Ellian en laat dat op de website van zijn moskee weten.

Naar aanleiding van dit recente polemiekje stelden de VVD en PVV in een joint effort kamervragen aan staatssecretaris Albayrak. Het liefst laten ze haar het paspoort van de imam intrekken.

 1. 1

  Helemaal mee eens, deze randverschijnselen van de islam moeten met wortel en tak worder verwijderd uit de Nederlandse en westerse samenlevingen. Er zijn gebieden genoeg ter wereld waar ze hun ongein kunnen beleven en opdringen aan een ander. Alleen hun lafheid en onmacht houdt ze hier…

 2. 2

  Jeetje Adriaan. Dat is toch ook niet heel genuanceerd.

  Ik vraag me in alle eerlijkheid af wat er precies in de quote van die imampipo zo erg is dat hij het land uit moet.

 3. 3

  Als ik die twee quotes zo lees, dan denk ik eerder dat Elian de staatsgevaarlijke persoon is. Weet dat het niet zo is, maar toch. Als je de Saoudi’s en de strijd tegen de Taliban erbij haalt om het “uitroeien” van een Moslim stroming te prediken dan heb je er toch echt weinig van begrepen.

  @1 Misschien, maar als je het maar hard genoeg blijft roepen dan vergeet je op een gegeven moment te beginnen met “deze randverschijnselen van”.

 4. 5

  @4: en dat geeft niet, toch? Ik denk even aan de (onsuccesvolle) processen die gevoerd werden tegen Reve en Hermans en denk dat bekvechten mag. En dan heeft de politiek zich daar niet mee te bemoeien, tenminste, niet in restrictieve zin.

 5. 6

  Lijkt mij ook @Roy. En als er een over de schreef gaat dan kan de rechter oordelen. Tweede kamer heeft last van ongeleide kippendrift

 6. 7

  Het ligt er maar net aan welke uitspraak je erger vindt.

  De een roept op tot haat en geweld;
  Het salafisme hier en in Saoedi-Arabië moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Dat is ook wat onze soldaten doen in Afghanistan. De strijd voor vrijheid en veiligheid in Afghanistan is van wezenlijk belang voor onze veiligheid.

  Daarom moeten we onze militairen eren die in deze strijd het leven hebben gelaten.

  De ander noemt de persoon die bovenstaande heeft gezegd een “gezwel dat zijn gif ongestoord in de samenleving kan spuiten”.

 7. 9

  @8: Volgens van Baalen (gisteren in Nova) was dat sowieso niet echt de bedoeling: “we vechten daar tegen de Taliban, opdat ze niet hierheen komen” en “het is een vechtmissie, met af en toe wat opbouw”.

  Anyway, die vriendelijke imam heeft gisterenmiddag opgeroepen tot het instellen van een staatscommissie die moet kijken wat wel en wat niet in columns geschreven mag worden.

  Ellian reageert daar vandaag op door te stellen dat er dan ook maar een staatscommissie moet komen die de preken van de imams moet beoordelen.

 8. 11

  Meneer opgefokte armeens-iraneese verschijnsel mag van mij een rol in goudkust krijgen. Deze jongen wordt door de media keihard gebruikt om de mensen te beinvloeden. En wij maar denken dat deze ex moslim (gewoon een armeense christen) opkomt voor bepaalde belangen van bepaalde mensen. Genoeg andere soapseries op tv zou ik zeggen. Kom voor je waare id uit pik, hirsi kwam en ging, van jou verwachten we hetzelfde, alleen hou het kort. Laatste wat we nodig hebben in dit land ben jij….

 9. 12

  Heeft een ex-moslim meer of minder recht van spreken dan een gewone armeense christen?
  Voor welke belangen kom jij op, Turk, word jij niet keihard door de Koerdische media gebruikt om mensen te beïnvloeden?

 10. 13

  1- Deze jongen is nooit een moslim geweest
  2- Deze jongenman is een iraanse armenier
  3- Deze jongenman wil graag meeliften, net als Hirsi Ali met het rechtse gevoel in dit land. Extra punten krijg je wanneer je de islam d.m.v. tv en kranten aanvalt.

  Meer hoef je over hem niet te vertellen.
  Het is gewoon heerlijk tv materiaal om deze jongen te laten spreken. Kijk maar naar hirsi ali. Wat hebben we ervan genoten zeg. En wat heeft ze toch de somalische meisjes in somalie geholpen met het vrouwenbesnijdenis. Dankzij haar worden er nu geen meisjes meer besneden in somalie. Dikke kut natuurlijk, ze heeft niets betekend voor die meisjes in somalie. Zoveel kon het haar waarschijnlijk niet schelen. Deze jongen is ook zo weer weg hoor. Zelfs rechts begint te kokhalzen wanneer ze dit soort typetjes zien. nog ff….