Quotes van de Dag

Een meervoudige quote van de dag. Vooral omdat ze zo schokkend zijn…

Politiekorpschef Welten:

“Niemand vindt het erg om op schiphol gefouilleerd te worden, omdt je dan zeker weet dat de persoon naast je in het vliegtuig geen wapen op zak heeft. Waarom zou je dat soort controles niet uitvoeren in de trein of op de A10?”

Politiekorpschef Kuijs:

“Iedereen wordt gecontroleerd. Dat is de prijs om het kwaad te kunnen identificeren. Mensen die niets te vrezen hebben, hebben nergens last van. Burgers vinden veiligheid belangrijker dan privacy. Ik denk dat ze heel snel aan dit systeem wennen.”

Politiekorpschef Welten:

“De tijdgeest bepaalt wat de kerntaak van de politie is. Kerntaken kunnen bij wijze van spreken dagelijks veranderen”

Reacties van de opstellers van het rapport “Politie in ontwikkeling” in de volkskrant, 21/06/2005.

Zoals ik al zei, ik ben banger voor de overheid en aan haar gelieerde organisaties dan voor die paar ontsnapte TBS-ers en terroristen.

(Gedeeltelijk via)

  1. 1

    Vorige week ben ik maar liefst twee keer gecontroleerd door de politie. Een keer midden overdag en een keer op zaterdagavond. Beide keren moest ik blazen. De eerste keer had ik niet gedronken en de tweede keer had ik “de P van prima” (stuk of of zes pilsjes, want God wat was het heet). Het aardige was, dat, hoewel er toch zeker een dozijn dienders betrokken waren bij het fuiken, ik twee keer geholpen werd door dezelfde lieftallige politie-agente. Ik hoop dat ik vanavond weer word gecontroleerd!