Quote du Jour – Het is nooit te laat om te praten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour” “The more you talk, the fewer people will die. There is an inherent benefit to that … every single death is just another scar you have to claw through before you can make a deal.”
Voormalig Amerikaans President Bill Clinton in een interview

Bij gebrek aan een nieuwe leider geeft good ‘ol Bill aan dat de democraten vooral moeten blijven praten, ook met “terroristische” organisaties zoals Hamas. Harde sancties opleggen aan staten die zich niet gedragen, zoals Bush dat graag ziet, is geen manier van doen. Volgens Bill is de aanpak van de Republikeinen op zijn zachst gezegd “zwak” te noemen. Als Nederlander zou je bijna terugverlangen naar de tijd voor Bush, toen de wereld nog zoveel rustiger leek dankzij Bill zijn charmes.

0

Reacties (11)

#1 Bismarck

Nou Bill kn anders ook met zijn vuisten praten hoor, daar weten een paar fabrieken in Soedan en wat bergen in Afghanistan nog van mee te praten.

 • Volgende discussie
#2 heidekonijn

Idd, denk dat ze in de Balkan ook niet in de wolken zijn met Albright en Billy.
Al was zijn roadshow een stuk vermakerlijker.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 RennieB

@ Biss.

Hij heeft i.i.g. geen False flag ops, psyops, synthetisch terrorisme, doctrine’s van haat en repressie en algehele ineenstorting van de mondiale economie op z’n geweten.

In doe periode dacht ik nog, “Het gaat best goed met de wereld”. Nu is het totaal ontwricht…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 RennieB

Wederom sorry voor de topic kill. Ik leg mezelf bij deze een ip-ban op…

: 6

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Branko Collin

Hij heeft i.i.g. geen …

Inderdaad, maar in zo’n geval probeer ik naar de grote lijn te kijken. Het is al 20 jaar beleid van de VS (of anders het overduidelijke gevolg van het beleid van de VS) om in het buitenland tienduizenden tot miljoenen onschuldig burgers te vermoorden omdat ze toevallig moslim zijn.

Eerlijk gezegd denk ik dat de methode die de verschillende presidenten daarvoor kiezen meer gevolgen heeft voor het Amerikaanse binnenland dan voor het buitenland. Bush II vind het nodig om tegelijkertijd de rechten van zijn eigen burgers in te perken. Wat daarbij helpt natuurlijk is dat veel van die burgers al met de onderbroek op de enkels voorovergebogen staan en roepen: kom maar!

Wat nog veel erger is, is dat hier in Nederland hetzelfde gebeurt, maar dan in het belang van de VS. Alleen hier hoor je daar niemand over, wat “ID Nee”-stickers op verkeerslichtpalen daargelaten. Daar ligt Balkie van wakker, hoor, van die stickers. Het laken strak in zijn knuistjes, tot onder de kin getrokken, ligt ‘ie in zijn bedje naar het plafond te staren. Zijn moeder in de kamer verderop slaapt de slaap der onschuldigen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Tzombo

Bijna terugverlangen?
Ik verlang al meer dan 6 jaar terug
Ik ben bijna bereid om zelf zijn sigaar te roken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 RonvO

Tijd maakt herinneringen natuurlijk altijd fraaier dan het in werkelijkheid was. Maar ik weet nog bij het aantreden van Clinton/Gore het gevoel van elan, de verbeelding aan de macht, optimisme, “let’s have fun” en Don’t stop thinking about tomorrow!
En toen kwam de moddermachine van de Republikeinen op gang…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Larie

Pffft, ik word hier zo moe van, dat simplisme.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bismarck

Larie: Je moet toch anders wel toegeven dat het Pentagon te lang in koude oorlog modus is blijven steken en dus foute dictaturen bleef (en in sommige gevallen zelfs blijft) steunen. Veel van het geweld dat we tegenwoordig zien is daar een gevolg van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 SalonSocialist

@Larie 12

Als je de behoefte hebt aan een genuanceerd verhaal wat let het je om er zelf een te schrijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 JSK

Och, de demagogische Bush-haat is weer begonnen hoor. Dat gezeik op de Amerikanen zegt meer over ons dan over de Amerikanen: het zijn onze arabische jongeren in de banlieus in vuur en vlam zetten, niet de Amerikaanse; het is ons socio-economisch stelsel dat vastloopt in werkloosheid en lage groei; niet dat van Amerikanen; het is de EU die langzamerhand weinig op wereldtoneel te zeggen heeft, niet de VS.

Het is al 20 jaar beleid van de VS (of anders het overduidelijke gevolg van het beleid van de VS) om in het buitenland tienduizenden tot miljoenen onschuldig burgers te vermoorden omdat ze toevallig moslim zijn.

Em… waar precies? Miljoenen moslims vermoorden, ja hoor… ik hoor tegenwoordig echt de stomste dingen over de Verenigde Staten. Weet je waar er vooral moslims werden vermoord? In onze achtertuin, halverwege jaren ’90. Weet je wie uiteindelijk moesten ingrijpen? De Amerikanen.

@Rembrandt:
Leuk dat je meer kan schrijven dan “we’re all gonna die!”, maar een beetje meer inhoud zou gewenst zijn.

 • Vorige discussie