Quote van de Dag: Nieuwe Generatie

“Een groep jonge Marokkanen, vijf jaar geleden nog kleine criminelen, is doorgegroeid. Ze begonnen in de eigen wijk, maar werken nu landelijk. Ze plegen grote kraken en schuwen geweld niet. Als die nu een kans krijgen om de vacante machtsposities te pakken, doen ze het. Ze zijn inmiddels gewend aan het grote geld en geweld.”

Willem Woelders duidt de nieuwe generatie topcriminelen na een succesvolle kruistocht tegen de Amsterdamse onderwereld. De recherchechef die naar Utrecht vertrekt waarschuwt dat de kleine criminelen snel doorgroeien en gebruik maken van het machtsvacuum na de golf van arrestaties en liquidaties van de afgelopen jaren.

 1. 5

  Toch wel leuk dat de politie de laatste jaren succesvol is geweest in het bestrijden van topcriminelen in de hoofdstad. Of komt het vnl. omdat ze mekaar hebben opgeblazen?

 2. 7

  Maar, om eens even eerlijk te zijn: als we in dit land tòch topcriminelen hebben – en ze lijken onuitroeibaar – dan heb ik het liefste Nederlandse topcriminelen. Dan heb ik in elk geval nog in theorie kans om door te dringen in hun organisatie :)

 3. 9

  Moraal v.h. verhaal? Laten lopen die zware jongens. Kunnen we ook nog eens bezuinigen op de juten. Houden we misschien toch meer in de beurs.

  Overigens zouden ze niet moeten zeuren want dit is verder wel een mooi voorbeeld van integratie. Dankejewel rita?