Quote van de Dag: Gouden Bikini

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

1
Bent u bekend met de poster in de historische binnenstad van Utrecht,
waarop een vrouw in gouden bikini is geportretteerd? Zo ja, deelt u de
mening dat dit seksistisch is?

2
Bent u bereid te bevorderen dat in het kader van de gelijke behandeling een poster wordt opgehangen van een man in een gouden zwembroek? Zo neen, waarom niet?

Kamervragen van de vrouwelijke Tweede kamerleden van GroenLinks, Femke Halsema, Mariko Peters, Ineke van Gent en Naïma Azough, aan de de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over een poster in de binnenstad van Utrecht.

Reacties (9)

#1 M.

en weer 10.000 bikinis verkocht!

 • Volgende discussie
#2 micha

1 Ja en nee die mening deel ik niet.
2 Nee, heb ook niet meegholpen met de eerste poster

Wat een bs vragen. En deze onzin vragen worden behandeld in de kamer? Terwijl dit gewoon iets is voor het bestuur van Utrecht? In het kader van tegen gaan van de graaicultuur/kostenreductie stel ik voor dat we uitrekenen wie hier hoeveel tijd voor heeft gevraagd van de kamer, rekenen de kosten daarvan uit en korten dat op het salaris van de betreffende persoon.

Als men nou gewoon zegt dat de advertentie te groot was ongeacht wat er op stond was niemand erover gevallen en was er veel bijval geweest. Je kan dan van steden vragen om in het landsbelang (uitstraling/Toerisme) de max. omvang te beperken. Maar nee, men koos de victoriaanse inslag.

Er is helemaal niets mis met de foto. Wat je er inziet is voor je eigen rekening.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

@micha: Dit is een reactie op de verontwaardiging van de Utrechtse CU over deze poster. De fractie wilde hem verbieden omdat hij sexistisch was.

@Astronaut: Potverpielekens! Ik heb GC parlando niet voor niets gemaakt! Een link toegevoegd naar de echte kamervragen. Wat was je bron anders, hè? :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Chinaman

hmmm. Spuyt12 in een gouden zwembroek… 200m2 in Utrecht.
Denk dat ik nog even in China blijf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Tsk!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Packet Storm

Ik had er nog geen plaatje van gezien, maar als dit alles is snap ik alle herrie erover niet…
Ik vind het niet eens een spannende/uitdagende foto. Gewoon een vrouw in bikini.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Dave

Niks mis mee, om in de openbare ruimte terughoudend te zijn met banale afbeeldingen van dit formaat. Ik wil niet dat de binnenstad vervuild door een idioot grote afbeelding van een schamel geklede barbiepop. Van seksisme is geen sprake, wel van oprukkende ordinaire wansmaak van de moderne, in de binnenstad funshoppende burgerij uit de vinexwijken. Wat je er in ziet is voor eigen rekening? Onzin; het stadium dat dit soort postmodern geklets relevant werd geacht zijn we nu toch wel al enige tijd gepasseerd. Maar goed, speciaal voor de aanhangers van deze gedachte stel ik voor dat er de volgende keer een megaposter van een rottend lijk in de binnenstad wordt gehangen. Wat je ziet, is voor eigen rekening.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bart

Onze vaste bezoekster Annoesjka heeft een vrouwelijk perspectief op de kwestie:

“Ik kan me er niet druk om maken. Er is alleen een klein dingetje vergeten: het stukje borst dat aan de onderkant van de bikini eruit steekt. Want daardoor is het heel duidelijk dat die bikini voor geen meter zit.

Zoiets had je niet gezien als die foto in een advertentieblaadje had gestaan. Maar nu de poster 200 vierkante meter is, zie je het duidelijk.”

http://annoesjka-b.blogspot.com/2007/04/lekker-groot.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 micha

@3: Inderdaad, men struikelt bij groen links over de opmerkingen van de lokale CU in Utrecht. En hoe. Als een spits die weg loopt van de bal om toch nog over het uitgestrekte been van een verdediger te vallen. Zonde van de tijd van de kamer.

 • Vorige discussie