Quote van de Dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

?Gaylife is like a box of chocolates: You buy it, eat till you drop and don?t ask for a refund when you end up being sick.?

Lijfspreuk van Fons, een door NRC Handelsblad geciteerde 34-jarige in Nederland. Hij voegde er in het interview aan toe: ?Als je je in het gayleven stort, moet je het zorgeloos en zonder beperkingen doen. En niet zeuren. Als je me vraagt: Wil je Aids? Dan zeg ik: Nee, bedankt. Als je me vraagt: Wil je het risico lopen? Dan zeg ik: Okay. Ik wil onbeperkt, dus zonder condoom, genieten van mijn homoseksualiteit. Al wordt het mijn dood.?

Citaat overgenomen uit ‘Je lust of je leven’ van Tim Dekkers, een in 2005 door de Schorer Stichting Nederland uitgegeven boek.

Reacties (4)

#1 Think Tank

Hoe komt het toch dat met name gays dergelijk risicovol gedrag vertonen? Waar komt dat defaitisme vandaan?

  • Volgende discussie
#2 Joost

speculatie:

@1: Ik denk dat het gedeeltelijk komt omdat het aantal mogelijke partners veel kleiner is. Naar schatting is 10% van de mannen homo. Dit houdt in dat slechts 5% van de bevolking ‘interessant’ is als partner.

Het gevolg is dat homo’s zich meer moeten onderscheiden om de aandacht te trekken dan hetero’s en ze zich meer geneigd zijn over te geven aan extremiteiten.

/speculatie

Overigens zijn er ook zat hetero’s die zo leven. Het aantal mensen met meerdere geslachtsziektes in Amsterdam ZO is ook gigantissch.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Ik volg je gedachtengang niet. Het kenmerk van de homo scene lijkt juist dat ze elkaar prima weten te vinden. Er is geen concurrentieslag zoals wanneer er meer mannen dan vrouwen zijn bij hetero’s.

Zou het niet gewoon met de mannelijke hormonen te maken hebben die niet door een vrouw worden afgeremd, seksueel gezien?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Ook die homoscene is volgens mij een gevolg van die meer outgoing houding.

Je moet als homo gewoon wat meer moeite doen om een partner te vinden.

  • Vorige discussie