1. 3

  Inderdaad. Bovendien klopte, direct na de brand, het woordje dat ze klaar had niet. Als beloning voor dit alles wordt ze, hoe verzin je zoiets, voorlopig stand-in voor Donner.
  Weerzinwekkend.

 2. 6

  Zoals een ingewijde mij eens zei: zonder Donner geen Balkenende.
  Kortom: Donner komt terug. Maar als minister van Justitie..?
  Hirsh Ballin is wel het prototype van een tussenpaus; geen serieuze kandidaat voor na de verkiezingen.
  Maar eh… Hoe komt t nu toch dat Verdonk altijd maar overeind blijft…

 3. 7

  @6 Standvastigheid! Een rots in de branding. Het zijn allemaal positieve eigenschappen om iemand te omschrijven. Zij is het helemaal. Eindelijk een ruggegraat in de regering, de nieuwe ironlady.

 4. 8

  Een vrouw die wetten aan de laars lapt (honderden keren per jaar, aldus de Ombudsman), niet doet wat ze belooft (roepen dat Marokkanen en Antillianen worden teruggestuurd, maar het niet doen omdat de Grondwet dat niet toelaat) en de kamer verkeerd informeert (= liegt). En dan heb ik het nog niet over alle gezinnen en kinderen die door haar ijzeren houding kapot worden gemaakt.
  Verder wil ik graag, Knut, een voorbeeld van een belangwekkende wet die ook daadwerkelijk succesvol door deze standvastige vrouw is ingevoerd.

 5. 9

  @8 je focust op inhoud…. sinds wanneer is dat een criteria voor politiciwaardering? Attitude da’s wat geldt. En die sluit perfect aan bij wat t volk wil.

 6. 10

  @9: Je hebt (helaas) gelijk. Rita overleeft alles doordat ze bij (een deel van) het volk geliefd is vanwege haar imago. Spijtig genoeg kijkt (een deel van) het volk niet naar inhoud, om te beginnen de helft van haar eigen partij. Dit soort oogkleppenpolitiek is ALWEER een reden om never nimmer nooit op de VVD te stemmen.

 7. 12

  True, maar ik schreef niet voor niets dat dit ALWEER een reden is om niet op de VVD te stemmen. Ik heb nog een hele lijst met andere redenen.
  Te beginnen met het afschaffen van de ziektewet, onder leiding van Van Linschoten, waardoor de werkgever nu al jaren meebetaald aan ziekte van werknemers. Hierdoor is het zeer onaantrekkelijk voor werkgevers om chronisch zieke werknemers in dienst te nemen, wat de kansen voor deze werknemers (begrijpelijk, vanuit oogpunt van de werkgevers) aanzienlijk verkleind. Reparatieregelingen (extra subsidies voor WAO’ers) zijn a) nog geen schim van hoe het ooit geregeld was en b) afkomstig van in ieder geval niet de VVD. Als chronisch zieke kan ik hier vanzelfsprekend alleen maar hartgrondig van balen (understatement). Gelukkig ben ik mondig geweest, en heb ik het redelijk ver kunnen schoppen. Maar minder mondige lotgenoten daarentegen…
  Afijn, ik ga aardig offtopic zo.