Quote van de Dag

“‘Den vaderland getrouwe blijf ik tot in den doet’, dat is wat we van u als nieuwe landgenoten verwachten. Dat u getrouw bent aan uw nieuwe vaderland. Dat u werkt. Dat u meedoet om deze samenleving vooruit te helpen. Nederland is een prachtig land.”

Minister Verdonk op het feestje dat gegeven werd (met kaas en borrelnootjes) voor zojuist genaturaliseerde Nederlanders. Ook moesten ze het Wilhelmus zingen. Een idee om alle Nederlanders dit te laten doen?

 1. 1

  Nog even een quote uit de bovenstaande link:

  “Het was haar [Verdonk’s] idee om iedere nieuwe Nederlander op 24 augustus naar het stadhuis te roepen voor een ceremonie. Op die datum werd in 1815 de Grondwet van kracht. Verdonk: ,,Het is vreemd dat we er, tot vandaag, niet bij stil stonden als mensen de Nederlandse nationaliteit kregen. Je kreeg een brief thuis en dat was het. Voortaan gaan we het vieren. Op 24 augustus gaan we er overal bij stil staan dat we als Nederlanders bij elkaar horen”

  Ik vindt het wel een goed idee om op die dag een feestdag te hebben.
  Als we dan het koningshuis afschaffen vervalt koninginnedag en kost het ook niets extra.
  Het wordt goedkoper omdat de inburgeringscursus sneller gaat omdat het Wilhelmus niet meer geleerd hoeft te worden, daar dit vervangen wordt door een melodie zonder woorden.
  Alleen plechtig kijken en niet meer vals zingen

 2. 2

  Och een extra feessie is nooit weg, mag toch gewoon een koninginnedag en Grondwetdag vieren? Jammer van de woorden van het Whilhelmus, zo leer ik de woorden nooit… De melodie ja die kende ik al.