Quote van de Dag: West-Brabant coffeeshopvrij

“De voornaamste beweegredenen om naar Bergen op Zoom en Roosendaal te komen ? de kwaliteit en het gedoogd kopen ? zijn dan niet meer aanwezig. Door de stroom drugstoeristen in te perken wordt ook de afzetmarkt voor de illegale handel verkleind.”

De burgemeesters Marijnen (CDA) van Roosendaal en Polman (D66) van Bergen op Zoom weten precies hoe ze de illegale handel in softdrugs verkleinen: sluit de coffeeshops! En verplaats het probleem, dat natuurlijk ook. Als je eigen straat maar schoon is.

 1. 1

  Zo … 25000 toeristen p/w verdeeld over 8 coffeeshops, is zo’n 450 per coffeeshop p/d. Een gemiddelde aankoop van 10 gram hash/weed a raison van gemiddeld 7,- euro p/gram.
  Een mooie dagomzet van zo’n 30000,- euro per coffeeshop. Wow. De Bredase coffeeshops zullen zich al in de handen wrijven …

 2. 2

  Het probleem verplaatsen, is best een handige oplossing. Maar niet erg efficiënt. Het probleem totaal ontkennen werkt namelijk nog veel beter, en kost bovendien minder.

 3. 3

  @1: Dat is nog ex andere uitgaven (de meeste drugstouristen die ik ken geven niet alleen geld uit in de coffeeshop). Maar ach, boeie, dat doen ze zichzelf aan. Simpelweg dom. Is er geen plek waar we ze uit kunnen lachen?