Quote van de Dag: Voorkom blowen

[qvdd]

Verstandiger is om het blowen te voorkomen door ouders en kind voor te lichten. Nu wordt er een boete opgelegd als het al te laat is en jongeren de joint al hebben.

PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester vindt het onverstandig dat Urk uit het landelijke gedoogbeleid stapt. Binnenkort krijg je daar zelfs een boete voor het bezitten van minieme hoeveelheden softdrugs.

 1. 1

  Leve de jaren 50, moeten ze daar denken.

  BTW. Goede voorlichting is noodzakelijk. Alles verbieden is geen goede voorlichting. Denken, dat je met goede voorlichting kunt voorkomen, dat jongeren een jointje opsteken, is naïef. Goede voorlichting bestaat uit het bespreken van de gevaren en de mate van gevaar, en de jongeren te vertellen over de grote verschillen tussen verschillende soorten drugs. Goede voorlichting vertelt kinderen, dat alcohol veel gevaarlijker is dan cannabis.

 2. 2

  “Goede voorlichting vertelt kinderen, dat alcohol veel gevaarlijker is dan cannabis.”

  Dat is mensen aanzienlijk moeilijker aan het verstand te peuteren dan je zou denken. Ik weet nog goed dat mijn broer zich elke zaterdagavond letterlijk ziek zoop (zondagmorgen kotsen en de hele dag misselijk), maar dat mijn (niet eens religieuze) ouders ongeveer in paniek raakten toen ze hem een keer zagen blowen. Na ettelijke discussies bleven ze erbij dat ik hem het blowen uit het hoofd moest gaan praten.

  Verder denk ik dat ze er zelf voor hebben gekozen (zeker als de hele gemeenteraad het ermee eens is). Als je letterlijk met zijn allen op grefo’s gaat stemmen, kun je zoiets verwachten.

 3. 4

  Goed om dit lokaal zo af te stemmen.

  Om eerlijk te zijn heb ik hier meer respect voor dan een pvda ‘er die weer op de ‘voorkomen is beter dan genezen’ clichés gaat zitten dimdammen.

  Kom eens met oplossingen.

 4. 5

  @4 Oplossingen waarvoor? Richt blowen in Nederland proportioneel veel schade aan dat er een actieplan gelanceerd moet worden om de voortzettende tragedie het hoofd te bieden?

  Ik dag het nie.