Quote van de Dag: Tot op het bot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Ik ben voornemens eruit te komen, maar het zal niet makkelijk zijn. In het internationaal recht bestaat nauwelijks een midden. Dat moet je tot op het bot uitdiscussiëren?”

Wouter Bos houdt nadrukkelijk de mogelijkheid open dat het kabinet valt over het Irak-rapport van de commissie Davids.

Reacties (3)

#1 Cerridwen

Het valt me mee hoe snel de PvdA een duidelijke lijn neerzet, na het mistige debat vorige week. Ik zie ook geen andere strategie; het rapport van Davids is keihard en geeft de PvdA gelijk. In wat vaag taalgebruik aangeven dat het mogelijk, met hypotethische nieuwe kennis ook anders gekund had, is dan wat mager.

overigens valt me ook nu weer op hoe belabberd het politiek commentaar in Nederland eigenlijk is. Enig cynisme naar de politiek is goed, maar als dat het einde is van de analyse wordt het erg armoedig. In dit specifieke geval: PvdA en CDA zullen het wel weer op een akkoordje gooien, want geen baat bij nieuwe verkiezingen. De uitspraken van Bos lijken daar niet op te duiden.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Dat lijkt me gewoon blufpoker. Allicht zit hij ergens op te azen, dat hij kan koehandelen tegen Irak. Maar net zo waarschijnlijk zal het CDA de bluf callen en valt de strijdlustige houding van Wouter als een kaartenhuis ineen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Teun

@2 Ik ben bang dat je gelijk hebt. Ik vind het wel opmerkelijk dat er gezegd wordt dat het CDA de ‘klap’ van het Davids-rapport en de aftermath ervan ’terugbetaald’ wil zien. De PvdA heeft immers al wisselgeld: datzelfde rapport van Davids, zeker dat er steeds meer ontluisterende details daaruit naar boven komen (bv dat JP/AZ geprobeerd hebben Bos om te krijgen bij de coalitieonderhandelingen door hem het zgn. “for your eyes only”-document te laten zien).

Balkenende is tot nu toe meer door de hele affaire beschadigd dan Bos. En het hervonden zelfvertrouwen lijkt hem goed te doen. Ook het (eerlijke?) verhaal wat hij zondag hield was erg sterk. Ik zou er bijna PvdA van gaan stemmen.

Maar de sterkste aanwijzing dat het nog spannend wordt, is te vinden in Bos z’n eigen woorden: ’tot het bot’ gebruik je meestal in combinatie met ‘verdeeld’…

  • Vorige discussie