Quote van de Dag: Stemadvies Studentenbond

[qvdd]

“D66 switcht elke keer van mening, de VVD is al langer voor dit leenstelsel en het CDA is voor behoud van de beurs. Juist de mensen waarvoor de PvdA zegt te staan, de gewone man en zijn talentvolle kinderen, zijn de dupe van het asociale leenstelsel. Dit is niets anders dan het in de schulden steken van toekomstige generaties.”

Dennis Wiersma, vice-voorzitter van de studentenbond LSVb, brengt een negatief stemadvies uit voor de PvdA. De bond is verontwaardigd over de steun die Cohen wil geven aan het leenstelsel dat de beurs moet vervangen.

  1. 3

    @2: Ik vind het juist opvallend dat de LSVb over 15 jaar tijd haar standpunt helemaal niet veranderd heeft. Ze zijn altijd tegen een leenstelsel geweest en voor een afgestudeerdenbelasting, zoals je ook kunt lezen in de twee links die je geeft. Ik begrijp dat de PvdA altijd heeft willen pretenderen dat een “sociaal leenstelsel” eigenlijk hetzelfde is als zo’n belasting (omdat ze zelf voorstanders van lenen zijn), maar ze houden zichzelf voor de gek als ze beweren dat de LSVb ze daar ooit in gesteund heeft. Ik kan me ook geen moment herinneren dat de LSVb erg gelukkig is geweest met de PvdA in de regering (die levert dan altijd de minister van Onderwijs), ook omdat de PvdA eigenlijk gewoon nooit geld over heeft voor Hoger Onderwijs. De prioriteiten hebben altijd duidelijk elders gelegen.

  2. 4

    De pvda is een verkapte middenpartij geworden die flirt met het neo-liberalisme, voor een echt links geluid moet je bij de sp zijn. Vooral nu de vvd weer kan graaien en hoog in de peiling staat.

  3. 5

    @4: Als ik @3 goed begrijp dan is de Lsvb voor een academici-belasting zoals GroenLinks voorstelt en niet voor het SP-voorstel van niets veranderen. Dus reken je niet rijk als SP-er. ;-)