Quote van de Dag: Opstappen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Het optreden van Aboutaleb is zeer amateuristisch. Fouten van dit kaliber kunnen niet worden afgewenteld op de lagere rangen. Je bent de baas van een organisatie en als die zo faalt als in Hoek van Holland kom je er niet mee weg door alleen iemand van lager niveau te straffen.”

De Amsterdamse hoofdcommissaris Eric Nordholt heeft ook een mening over het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland, waarbij een dode viel. Aboutaleb kondigde naar aanleiding daarvan maatregelen tegen blunderende politiemensen aan. Vanmiddag debatteert de Rotterdamse gemeenteraad over de kwestie.

Reacties (2)

#1 Peter

Oh? Weet Nordholt dan al hoe het precies is gegaan?

Kijk, wat mij betreft worden er een aantal mensen van laag tot hoog de laan uitgestuurd. Het staat wel vast dat er door de hele organisatie heen fouten zijn gemaakt. Dus elke foutenmaker mag weg. Maar wie dat uiteindelijk moeten zijn?

De vigerende opvatting dat de allerhoogst verantwoordelijke altijd moet sneuvelen, deel ik niet.
Een burgemeester, een staatssecretaris, een minister kunnen hun verantwoordelijkheid alleen uitoefenen als ze daartoe ook in staat woden egsteld. Houdt een lagere functionaris info achter of maakt die een protolaire fout, dan heeft-ie zijn werk niet gedaan en mag daar dus voor aangepakt worden.

Overigens mogen, in dit specifieke geval, alle hooligans ontslagen worden….

  • Volgende discussie
#2 pedro

Grappig. De man, die zelf aanbleef na de Bijlmerramp, de IRT-affaire en de rellen rond de Eurotop in 1997, vindt nu, dat de verantwoordelijkheid niet alleen op lagere goden af mag worden gewenteld?

Zijn woorden zouden geloofwaardiger zijn, wanneer hij zelf na een van bovengenoemde affaires op was gestapt.

  • Vorige discussie