Quote van de Dag: Olympisch

“Wij willen geen vervuiling en CO2-uitstoot op olympisch niveau.”

Aldus GroenLinks in reactie op de voorstellen van het kabinet om de maximumsnelheid op een aantal belangrijke provinciale wegen naar 100 kilometer per uur te verhogen. Eurlings kijkt met deze plannen vooruit tot 2028, wanneer mogelijk de Olympische Spelen in Nederland plaatsvinden. Meer medailles of meer doden?

  1. 1

    wat ik me altijd afvraag is: als de auto’s nu op electriciteit zouden rijden en die electriciteit zou niet mileu belastand worden opgewekt, zouden de auto’s dan wel 100 km/u mogen en zouden de wegen dan wel achtbaans mogen worden? Want dat is de situatie over vijftig jaar waarschijnlijk …

  2. 2

    @1: Welnee. Tegen die tijd zijn alle auto´s al lang uitgerust met apparatuur, die het mensen verhindert te hard te rijden, te weinig afstand te houden, en al die andere zaken, waardoor het nu steeds lijkt, alsof we wegen te kort komen. Tegen die rijden de auto´s voor ons, nadat we het adres, waar we naar toe willen, in hebben gesproken. Misschien liggen er dan overal nog hooguit tweebaanswegen.

  3. 6

    Nog nooit die stukjes op tv gezien waarin auto’s automatisch rijden? Kunnen er heel veel meer achter elkaar, want afstand houden hoeft niet meer. Elektronica reageert namelijk ietsje sneller dan de mens. En doden zijn er dan ook niet meer, of nauwelijks. Hooguit een enkele eigenwijze fietser die gewoon denkt dat de hele wereld van hem is. Zo is het nou ook.