Quote van de Dag: Nederland klaagt

“Er is een groep die voortdurend klaagt op internet. De houding van de bevolking als geheel ten opzichte van het integratievraagstuk ontspant echter enigszins. Dat bleek ook uit eerdere onderzoeken van onszelf, het Sociaal en Cultureel Planbureau en TNS NIPO.”

Aldus onderzoeker Martijn Lampert van het bureau Motivaction, dat een uitgebreid onderzoek uitvoerde naar de tevredenheid van burgers over het kabinetsbeleid. Bijna de helft, 45 procent, van de Nederlanders vindt dat het kabinetsbeleid de samenleving verslechtert, een jaar geleden was dit nog 28 procent. Behoort u tot de 45 procent, en zoja waarom? Zonee, waarom niet?

 1. 1

  Ik mag niet klagen. Ik doe het wel, maar het mag niet… (quote uit Neerlands Hoop).

  In een ander artikel stond dat de grootste klagers het minst betrokken zijn.
  Ik mag soms stevig klagen, maar daar herken ik me niet in.

  Verder vindik eigenlijk dat ik helemaal niet klaag. Ik “benoem” ook de zaken die wat minder vrolijk stemmen.
  Niet dat het wat uitmaakt. Als ik elke dag roep dat de zon schijnt, wordt dat net zo serieus genomen als kritsich commentaar op de waan van de dag.

 2. 2

  @1: je hoeft je ook niet te herkennen in het tweede artikel. Het is slechts de uitkomst van een onderzoek, waarvan de resultaten in zijn algemeenheid gelden. Nier per se voor iedereen dus. Dat zijn de uitzonderingen, die de regel bevestigen.

  PS: de zon schijnt altijd, dag en nacht.

 3. 3

  @2: Uitzonderingen bevestigen praktisch bekeken nimmer een regel. Zullen we met zijn allen deze taalgrap dan nu in hemelsnaam eens achterwege laten? :-)

  Ik vond het altijd al nuttiger om de zon ’s nachts te laten schijnen, dan heb je er ten minste wat aan. Kan-ie overdag uit, want dan is het toch al licht.

 4. 4

  @2: je gaat me toch niet vertellen, dat je niet weet, dat de zon altijd schijnt? Alleen kortzichtige mensen denken, dat de zon, als het bewolkt is of ’s nachts, niet schijnt. Zij denken, dat de zon alleen schijnt, als zij hem zelf kunnen zien.

 5. 5

  PS: de uitzondering die de regel bevestigt is geen taalgrap, maar een spreekwoord. De uitzondering bevestigt de regel, omdat het een uitzondering is. Als het geen uitzondering is, geldt de algemene regel.

 6. 8

  @6 De regering moet afgezet worden omdat het landverraders zijn en het seculiere karakter van de Nederlandse staat hebben verkwanseld. IN Turkije doen ze dat ook zo.
  Natuurlijk voelen collaborateurs allah Bougeluk zich nu in het hemd geschoten.

  Voor de goede orde, ik pleit ook voor herinvoering van de doodstraf voor corrupte en collaborerende politici en overige landverraders allah Anton Mussert en Mohammed Najibullah.

  Tuurlijk zijn de dienstweigeraars allah Groen Links (PSP, PPR en EVP) nu geschokt gelijk de Farizeeers waren na Julius Ceasar en Jezus Christus.

 7. 9

  Een coup plegen lijkt me een typisch gevalletje van landverraad. Maar waarom woon je nog niet in Turkije, als het daar zo veel beter dan hier is?

 8. 10

  Zolang Turkije zich niet aanpast aan de linkse hervormings regels van Europa is het Turkse systeem inderdaad beter dan de onze. Als het land zich aanpast aan onze regels omdat ze bij de Eu willen dan is het gebeurd met de Turkse seculiere staat en is het binnen notime een fundamentalistische moslimstaat.
  De linkse idioterie zoals Joost Lagendijk dat verwoord betekend minder macht voor het leger en meer macht voor de fundamendalisten.
  Het verraad van Groen Links is dan ook niet alleen een Nederlands probleem, maaar een probleem voor de hele Unie en Turkije.

 9. 11

  @ 8: je oproep tot een staatsgreep in Nederland is niet echt fris te noemen. Laat staan dat je oproep tot liquidatie van politici waarmee je het oneens bent echt tot de verbeelding zal spreken hier. Je visie op democratie is eng, in meerdere betekenissen van dit woord.

 10. 12

  Blijft de vraag, waarom je hier nog steeds woont, als het daar zo veel beter is. Een klein probleem is natuurlijk wel, dat ook het leger daar vóór toetreding tot de EU is, net als de fundamentalisten. Vermoedelijk heb je daar net zo weinig medestanders voor je standpunten als hier.

 11. 14

  “Ik roep niet op tot staatsgreep”. Hoe noem je je oproep onder #6 dan? “Het leger mag van mij ingrijpen en de regering naar huis sturen”.

 12. 15

  Een “oproep” moet in het openbaar gedaan worden. Een Forum pagina op GeenCommentaar is niet echt een openbaar medium en maar meer bedoeld om je eigen mening weer te geven. Vandaar dat ik mijn mening weergeef en niet oproep tot een staasgreep.

 13. 16

  De rechter denkt anders dat dit wel een openbaar podium is.

  En daarbij mogen wij bepalen wat we wel en niet acceptabel vinden.

  Dus, probeer je een beetje in te houden ajb.

 14. 17

  @15: Mooi. Je wil dus niet dat het leger ingrijpt, want dat is een staatsgreep. Waarom schrijf je dat dan op?

  Een mening kan ook een oproep zijn. Een oproep vertegenwoordigt altijd een mening. Die woorden zijn niet strijdig met elkaar.

 15. 18

  @5(pedro): Een spreekwoord ooit begonnen als spitsvondigheid. Net zoiets als “mijn auto rijdt keihard” (Een kei is immers hard). Een woordgrap die spreekwoord werd. Hele stammen Brabo’s snappen die woordgrap niet en hebben het nu over “Keigaaf”. Spuitje ja, rechtstreeks in de hypofyse.
  Een uitzondering doorbreekt een regel.
  Een uitzondering maakt je er alleen op attent dat uberhaupt iets als een “regel” was.

  @4(pedro): Straks beweer je nog dat de zon om de aarde draait. :-)

  @15(Niehielist): Ik denk dat je Pedro wel een beetje gelijk moet geven. Hoe kom je er bij dat internet niet openbaar is?

 16. 19

  @17 Haha…tuutlijk meen ik wat ik zeg.Maar we hebben geen Vrijheid van Meningsuiting in Nederland. Zelfs tijdens de Duitse Bezetting in WO2 hadden we meer vrijheid dan nu onder het Linkse Kabinet van Pvda en Cu/Cda

 17. 21

  @20: nee, hij bedoelt, dat hij onder zijn eigen naam nergens durft te roepen om een staatsgreep en noemt dat een beperking van zijn vrijheid van meningsuiting. En onder de Duitse bezetting hadden fascisten inderdaad meer vrijheid dan nu. Ik waag overigens te betwijfelen of hij hetzelfde zou zeggen, als hij die tijd zelf zou hebben meegemaakt.