Quote van de Dag: Nationaal Historisch Museum

[qvdd]

Arnhem is de definitieve vestigingsplaats voor het NHM en daarmee is Arnhem ook voor een tijdelijke locatie de vestigingsplaats.

De burgemeester van Arnhem Paulien Krikke is boos, vanwege het feit dat het Nationaal Historisch Museum (NHM) tijdelijk onderkomen vindt in Amsterdam. Nadat afgelopen vrijdag het nieuwe kabinet een streep werd zette door de subsidie van 50 miljoen euro voor een vast onderkomen in Arnhem, maakte de directie van het museum gisteren bekend dat ze het museum tijdelijk in de Zuiderkerk in Amsterdam wil onderbrengen.

Moet het NHM alsnog – ook tijdelijk – in Arnhem blijven of kan de directie wat jou betreft nu zelf kiezen?

 1. 2

  Wat een gezeur, ze hadden al een kantoor in Den Haag, dat komt nu in Amsterdam, en??
  Het wordt betaald uit private middelen, waar maakt Krikke zich druk om?
  Ze had in Arnhem wat adequater moeten reageren toen de ex-burgemeesters van die stad zich gingen roeren in het debat.

 2. 3

  Private middelen mag je je daar niet druk om maken? Als dat al waar is. (want dat gaan ze nog “zoeken” haha)

  50 miljoen, geef maar terug aan de burger, dan ga ik wel naar het Rijksmuseum of zo.

 3. 4

  Er werden steeds plannen gemaakt die het budget te boven gingen en daarom niet tijdig gerealiseerd konden worden. Laat ze gewoon intrekken in het Rijksmuseum.

 4. 8

  @6: Dirk Scheringa is op zichzelf natuurlijk al een stukje nationale historie! Maar Wognum voldoet denk ik niet aan de criteria.

  #4: Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom er naast het Rijksmuseum voor kunst en geschiedenis nog een apart museum moet komen.

 5. 9

  @3: van die 50 miljoen ga je geen cent terug zien hoor. Dat gaan ze uitgeven aan schijnveiligheid en asfalt, en aan marketingbureaus, die ons uit zullen gaan leggen, dat de veiligheid vergroot is en er minder files zijn, al merken we daar zelf in ons dagelijkse leven niets van. Waarschijnlijk gaan ze daarbij de Groenink weg op: zonder hen zou het allemaal nog veel erger zijn. Dus eigenlijk verdienen ze daar dan een fikse bonus mee, al gaat het land failliet.

  [/ironie]

 6. 11

  Waneer het uit Private gelden betaald wordt heeft Arnhem er niks over te zeggen. En een lege ker gebruiken voor een NHM is denk ik best prijzenswaardig. Zo krijgt zo’n kerk ook weer bestaansrecht. Tevens had ik gelezen dat Groningen het NHM wel wil hebben, aangezien die aan de grote markt een nieuw onrendabel cultuurhuis gaan bouwen van 300 miljoen euro (??). De VVD heeft het daar geoppert en de rest heeft voorzichtig positief gereageerd.