Quote van de Dag: Marteling

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Because specific intent is an element of the offense, the absence of specific intent negates the charge of torture.

Volgens het Witte Huis kan een ondervraging geen marteling zijn, wanneer het doel niet specifiek het toebrengen van pijn is. Aangezien het doel van de meeste ondervragingen het krijgen van antwoorden is, doet dat de vraag opwerpen wanneer volgens het Witte Huis er wél sprake van marteling bij ondervragingen zou kunnen zijn.

Reacties (3)

#1 Bismarck

Doel en intentie worden door elkaar gehaald. Het doel is het slachtoffer te laten praten, de intentie is het slachtoffer dusdanig te laten lijden dat hij begint te praten. De intentie is aanwezig, zodra je het slachtoffer laat lijden.

Of is in retrospect het uittrekken van vinger- en teennagels om mensen aan het praten te krijgen ook geen martelen geweest?

  • Volgende discussie
#2 bougeluk

voor witte huis van Bushies heiligen de middelen het doel.dat is een paar keer gedomstreerd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 rgvk

@Bismarck

My thoughts exactly, belachelijk natuurlijk wanneer je je bedenkt dat ze zelf hele instructieboeken hebben volgeschreven (of overgeschreven) aangaande deze intentie, en hoe specifiek deze zijn.

Volgens de gedachtegang van het witte huis is inderdaad niets marteling, behalve wat een handvol sadisten op de long stay heeft gedaan..

  • Vorige discussie