Quote van de Dag: Leerfeest

“Nee. Nee. Dit is geen leerfeest. De Gay Pride in Amsterdam is meer voor leer. En ik leer al dagelijks, haha. Wel heb ik nieuwe kleren gekocht voor deze zaterdag. Een zondagspak. Netjes.”

Cor Verbree, voorzitter van de stichting Roze Zaterdag vindt het prima dat vandaag op Roze Zaterdag in Den Haag het leer wordt ingeruild voor het zondagse pak. Heeft de vertrutting van de homo’s in Nederland toegeslagen?

 1. 1

  Haagse homo’s? Ik dacht altijd dat dat ambtenaren zijn, die een zaterdag per jaar uit de kast komen. Dat zij een pak dragen vind ik dan ook niet zo raar.

 2. 2

  Vertrutting, ja, maar dat komt ook door zelfcensuur en druk van buitenaf. In Nederland is daar in toenemende mate sprake van. Steden als Barcelona, Berlijn en mindere mate London zijn op dit gebied veel toleranter en daar zie je minder zelfcensuur. Het is in deze steden volkomen normaal om grote groepen in leer of rubber gestoken mannen tegen te komen. Geen zelfcensuur, en de kritiek erop is ook veel milder.
  Het feit dat de voorzitter van Roze Zaterdag zich op deze wijze uitlaat vind ik zowel beschamend laf als treurig. Daar voeg ik dan aan toe dat hij het als woordvoerder natuurlijk ook nooit goed kan doen. Want als hij veel leer zou hebben toegejuicht dan komt er kritiek dat hij homo’s ridiculiseert.
  Maar dit is wel het andere uiterste. Bah!
  En dan te bedenken dat Roze Zaterdag van oorsprong een queer-flikker-potten-manifestatie is om vrijheid bijna letterlijk te bevechten.

  Eens zien hoe het Journaal Roze Zaterdag zo direct in beeld brengt… zondagse pakken of toch die ene leernicht die ergens verdwaald rondloopt.