Quote van de Dag: Internetregulering

“Ik zou het ontwerp van internet willen herzien door regulering in te voeren: internetpaspoorten, internetpolitie en internationale samenwerking om internetstandaarden te hanteren. Als sommige landen het daar niet mee eens zijn, of zich niet aan de internationale afspraken houden, dan moesten die worden afgesloten.”

Eugene Kaspersky, de oprichter van de Russische security-leverancier Kaspersky, wil het internet omgooien.

  1. 3

    Althans de maker van virussen e.d. Ik vertrouw die beveiligingsbedrijven niet zo. En van vrijheid hebben ze in Rusland nog nooit gehoord.

  2. 4

    Hij heeft inmiddels zijn buit wel binnen met het verkopen van zijn antivirussoftware. Nu iets nieuws bedenken en daar weer veel geld aan overhouden. Want hij moet dan wel weer kunnen meespelen. Is die man omgekocht door nog rijkere mensen die vinden dat internet gereguleerd dient te worden?

  3. 5

    Ja, ik liep ook ooit weg met Kaspersky. Totdat er virus door kwam bij een mailprogramma. Niet op mijn pc gelukkig, omdat ik net een ander gebruikte. Maar 1maal naamsbekendheid krijgen ze een grote waffel en worden ze zeer brutaal en arrogant. Ik hou het wel bij een gratis. Ik reguleer mezelf graag. ;-) Ik geloof wel in zelfregulering, maar ja niet iedereen.