Quote van de Dag: Iets extra’s

“De discussie over een dergelijke regeling, hoe die ook afloopt, leidt altijd tot de vraag: moet dat nou, zo’n burgemeester die iets extra’s krijgt?”

Stefan Hulman, bijna ex-burgemeester van Den Helder, doet aan zelfreflectie bij Pauw en Witteman. Hij is niet zo handig bezig geweest, luidt zijn conclusie.

 1. 1

  Hij was in de Volkskrant van vandaag heel bizar bezig… “Tsja, als je verhuist, dan moet je je biljartlaken opnieuw laten spannen. Iedereen weet dat. Dus dat valt onder verhuiskosten, die je mag declareren.” Wat een arrogantie!

 2. 2

  Verwerpelijk gedrag van de ex-burgemeester.
  Maar als je goed tussen de regels door leest en Pauw en Witteman gezien hebt kom je tot de conclusie dat er meer speelt.
  Inmiddels heeft Hulman een deal gesloten dus wil hij daar niet meer over zeggen. Zo gaat dat in een democratie. Ga er maar van uit dat een aantal politici uit Den Helder hem met plezier beentje gelicht hebben. Iets waar ik overigens niet van wakker lig.

 3. 3

  Uit de wandelgangen van het Rotterdamse stadhuis: het complete verhaal over dat biljartlaken. Dat is beschadigd geraakt bij de verhuizing. De verhuizer was daarvoor verzekerd, dus die zei: stuur maar een rekening. Omdat de gemeente de officiele opdrachtgever van de verhuizing was, moest die de rekening naar de verhuizer sturen. Hulman heeft dus inderdaad een biljartlaken bij de gemeente gedeclareerd, maar de gemeente heeft het bedrag gewoon kunnen doorschuiven naar de verhuizer. Kennelijk hoort het bij de deal dat hij daar niet meer over zeurt.

 4. 4

  Deze man heeft gewoon keihard gelogen over zijn buitenhuisjes en kan van mij part gewoon de bak in. Daar wil je toch niet serieus over vergaderen! In Nederland weten ze niet meer van aanpakken, alleen maar babbelen, babbelen doe ik in de kroeg.