Quote van de Dag: Hypotheek

[qvdd]

“Breekpunten, daar kun je niet mee werken in coalitieland.”

En dus is afschaffing van de hypotheekrente-aftrek voor het CDA best bespreekbaar, aldus Jack de Vries, in het programma Moraalridders gisteravond. Overigens weer opvallend voor de focus van de Nederlandse media dat de modderkluit die De Vries in hetzelfde programma naar Job Cohen gooide, meer aandacht kreeg dan het inhoudelijke punt.

 1. 1

  Heb ik recht op hypotheekrenteaftrek na ontslag ?

  Van mijn baas heb ik te horen gekregen dat ik weg moet.
  Ik krijg 4 volledige salarissen mee en moet op zoek naar iets anders.
  Op dit moment heb ik 30% hypotheekrenteaftrek blijft dit.

 2. 3

  @1: met 4 volledige salarissen is je inkomen veel hoger en krijg je dus ook veel meer aftrek van de hypotheekrente. Misschien wel 50%….

  Dat is dus precies de reden, dat veel partijen aan de HRA willen morrelen. Hoe hoger je inkomen, des te meer je terug krijgt, terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt, omdat je gewoon op eigen kracht de hypotheek kan betalen.