Quote van de Dag: Geen kroonprins

[qvdd]

“Toen ik als jongeling de politiek inging, zag ik dat er twee manieren zijn om hogerop te komen: door kwaliteit of door anderen een mes in de rug te steken. Toen heb ik me heilig voorgenomen nooit iemand een mes in de rug te steken. Ik heb geen dubbele agenda.”

Maxime Verhagen, onze Minister van Buitenlandse Zaken, zegt niet van plan te zijn Balkenende op te volgen als leider van de CDA. Maar ondanks de vrome woorden, blijft Verhagen natuurlijk een sluwe vos. Of beter gezegd: een rat.

Verhagens uitspraak valt precies samen met een pijnlijk bericht voor het CDA en Balkenende in het bijzonder: uit een peiling blijkt dat het vertrouwen van de kiezer in het CDA laag is en slechts 31% van de ondervraagden vertrouwen heeft in Balkenende. En zo blijft de leiderschapsvraag nog wel even boven de CDA-markt hangen.

 1. 1

  Zeggen, dat je Balkenende wel op wil volgen, is jezelf een mes in de rug steken. Dat weet maxime heel goed. En hij weet ook, dat hij aan de poten van de stoel van Balkenende zaagt, iedere keer, dat hij zegt, dat hij hem niet op wil volgen. Wedden, dat hij ja zegt, als hij gevraagd wordt?

 2. 2

  Hoezo Balkenende opvolgen? Die blijft toch nog vier jaar premier?!? Hij gaat voor goud!

  Het CDA en leideschapswisselingen: geen gelukkig huwelijk. Vraag maar aan Eelco Brinkman, Jaap de Hoop Scheffer en Marnix van Rij. Maar nu durft helemaal niemand, omdat langzaam duidelijk wordt dat de opvolger van JP from cratch mag beginnen de scherven moet gaan opvegen.

  @1 Ik denk dat voor de Jager hetzelfde geldt. Maar oh boy: wat is die van z’n voetstuk geflikkerd sinds’ie het van Bos over heeft moeten nemen…

 3. 4

  Teaun; de jager van zijn voetstuk? Nooit iets van vernomen. Wel dat hij een dom luchtballonetje heeft opgelaten.

  Alsof Bos het goed gedaan heeft.