Quote van de Dag: Fortis

“Er is geen enkele reden tot zorg.”

Aldus ex-interimtopman Herman Verwilst van Fortis tijdens een ingelaste persconferentie in Brussel. De koers van het aandeel is fors gedaald. Paniekvoetbal of niet? Wordt het topoverleg over de toekomst van de bank een toboverleg? Lopen de spaarders geen gevaar of wordt het toch een rampscenario?

 1. 5

  Ik zie het al, onze waarnemend Groen Linksraadlid heeft leedvermaak.
  Leedvermaak om het kantoorproletariaat dat straks zijn baan kwijt raakt.

 2. 8

  Amerika failliet/melts down:

  Het onderstaande bericht kan niet kloppen:

  ‘Brussel (tijd) – De euro verliest ruim 2 procent terrein tegenover de dollar. De Europese munt staat onder druk door de miljarden euro’s die de verschillende Europese overheden aanwenden om banken van de ondergang te redden.

  Kort voor 17 uur zakte de euro 2,4 procent tot 1,4089 dollar. Dat is de grootste daling in acht jaar.

  ‘Er is heel veel slecht nieuws in Europa en daarvoor zullen nieuwe maatregelen moeten worden genomen’, zegt een analist in Londen. Hij vindt het opmerkelijk hoe de dollar goed stand hield tegenover de euro en het pond nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het plan-Paulson heeft afgekeurd. De greenback profiteert van de speculaties dat de Senaat woensdag het plan zal redden’.

  Alle bedrijven uit Europa met veel omzet in Amerika gaan straks onderuit omdat de dollar straks geen drol meer waard is. Ahold heeft daar enorme belangen. Dit mag toch zeker wel genoemd worden van bijvoorbeeld Joris Demmink.

 3. 9

  Dollar wordt minder c.q. waardeloos.

  Amerika wordt een derde wereld land;
  melts down volgens nepgraaf Lippens.

  Je kunt toch niet staande houden dat de euro structureel in waarde gaat dalen t.o.v. de dollar.

  Wie loopt deze koers van de dollar weer listig te manipuleren; volgens mij Dick Cheney ? Vice president van de US met grote neus voor eigen belan; veel eigen bijvoorbeeld (eigen prive veel bv-tjes) toeleveringsbedrijven heeft inzake de oorlog Irak, zoals cathering / munitie / transport. Of zijn we dat alweer vergeten.

  In Holland mag je dit toch zeker wel noemen. Of mag dat ook al niet meer.