Quotes van de Dag: Israël

“De toestand in het Midden-Oosten vergelijken met de actie van een eenzame gek is absurd en beledigend, zowel tegenover de families van de slachtoffers in Dendermonde als tegenover de joodse staat.”

De Israëlische ambassadeur in België is boos op de Vlaamse minister Bert Anciaux, die de slachtpartij op de crèche in Dendermonde met de oorlog in Gaza vergeleek.

“U vermoordt mensen.”

Aldus premier Erdogan van Turkije tegen de Israëlische president Peres tijdens het World Economic Forum in Davos, naar aanleiding van Gaza.

De kritiek komt tegenwoordig niet meer uit de meest verwachte hoek.

 1. 2

  @1: dat kan kloppen, maar of deze uitspraak daar veel mee te maken zal hebben, betwijfel ik. Ik denk, dat de beoogde premier in de tussentijdse verkiezingen in het district, waar hij vandaan komt, deze keer best wel eens zou kunnen winnen, omdat hij deze wel aan die verkiezingen mee mag doen. Maar ja, ik denk dan ook, dat hij die verkiezingen de vorige keer ook gewonnen zou hebben, als hij toen mee mocht doen. Als bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen een landlide victory wordt behaald, is een van de weinige staten, waar de verliezer van de totale verkiezingen toch wint, meestal ook zijn eigen staat. Soms zijn ook Turken net gewone mensen ;-)

 2. 8

  Misschien ook wel even goed om de uitspraak van Anciaux aan te halen (Elsevier benadrukt steeds dat een minister van de SOCIALISTISCH en PROGRESSIEF Anders (SP.A) iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan. Wat precies blijft onduidelijk):

  ”Hier gaat het over 15 slachtoffers, waarvan 14 kindjes. Het choqueert ons allemaal. Ik moest ook denken aan de honderden dode kinderen in de Gazastrook, ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd”

  Mmmmhhh dat gaat inderdaad nogal ver. Harry van Bommel is er niks bij.

 3. 11

  Ik vond het meest absurde nog wel waarom de Turkse minister niet uit mocht spreken. Niet omdat ze het ongepast vonden of over andere dingen wilden hebben, nee omdat het diner klaar stond.

  Oorlog smoornog dacht de voorzitter, eerst eten. Anders verpietert het, das pas echt een drama.

  (dit hoorde ik iig op het nieuws bij 3FM)

 4. 12

  @9 je kunt veel over het IDF zeggen, maar niet dat ze -letterlijk- knettergek zijn en gewapend met messen wild om zich heen stekend kinderdagverblijven binnenvielen.

 5. 14

  @6: oeps…

  @12: Neen, slechte vergelijking.Je kan het oneens zijn met de Israelische acties, maar er zit een begrijpelijke redenering achter. Dendermonde geval niet.

 6. 16

  @3: scherp van jou of stom van mij (ik denk het laatste). Maar het verandert verder niets aan het argument, dat politici meestal gemakkelijk winnen in hun thuisbasis.

 7. 17

  @16
  Thuisbasis van zijn vrouw, bedoel je. Erdogan komt uit het noorden van Turkije; de Zwarte Zee kust en heeft ook, hoe is het mogelijk, net als Gul Arabische roots.
  Siirt, de thuisbasis van zijn vrouw, was een eeuw geleden voornamelijk bewoond door………………eh, ja mensen die ook hier wonen.

 8. 19

  @17: ik heb het allemaal maar vluchtig gelezen, maar ik blijf de herkomstplaats van zijn vrouw toch een waarschijnlijker reden voor zijn aanstaande overwinning vinden dan de gemaakte opmerking, bij gebrek aan kennis van mijn kant over de tevredenheid van de Turken over het door hem gevoerde beleid.

  @18: Nederlanders / Hagenezen ;-)

 9. 23

  over dat erdogan tayip erdogan is zelf een jood zijn echte naam is teyp het is een grote poppenkast al dit bij mekaar. nu heeft hij de gehele grens van syrie verhuurd aan israel. urfa het oude edessa stad waar het verhaal van profeet abraham zich afspeelde komen nu omder het bewind van teyp zwangere israelise vrouwen hun kinderen bevallen daarna vertrekken ze bijden terug naar israel dat kind wat een turkse naam krijgt en paspoort komt zich later vestigen in urfa. zo heb je heelveel turkse moslims die in het geheim joden zijn binnen in de toekomst wordt groot israel uitgeroepen waar edessa bij hoort en ja hoor deze geheim turkse joden vechten voor israel.