Quote van de Dag: Economische welvaart uitspelen

[qvdd]

Door de situatie in Japan waren we niet in staat ons sterke punt van economische welvaart uit te spelen.

Tijdens regionale verkiezingen in Duitsland zijn de Groenen als grote winnaar uit de bus gekomen. De afgelopen jaren konden ze door de groene kaart niet spelen door de economische situatie van de wereld. Met de nucleaire crisis in Japan veranderde dat, en daar klaagden de andere partijen over.

 1. 3

  @1: dat klopt ten dele, maar dat deden degenen, die nu naar de Grünen geswitched zijn, toch al. Eerst vond hun onderbuik de economie en de eigen portemonnee belangrijker en waren die mensen bereid de risico´s van kernenergie te accepteren, nu vind de onderbuik van die mensen de gevaren van kernenergie belangrijker dan de inhoud van de eigen portemonnee. Een groot gedeelte van de mensen stemt nu eenmaal met de onderbuik en niet politiek correct op basis van rationele en / of uit idealistische overwegingen.

 2. 4

  De winst van de Groenen is voor een groot deel te danken aan de ongeloofwaardigheid van met name CDU politici (de regering in Stuttgart, Merkel met haar ” late bekering” inzake kernenergie en de plagiërende minister van Defensie). Met economie heeft het volgens mij veel minder te maken.

 3. 5

  En dat is dan wel dan wel weer ook wel weer grappig want van die verkiezingen hebben wel de groenen gewonnen maar in nederland was dan dus niet femke halsema in de regering teminste dat wil mark rutten niet en dan gaat het dan dus ook niet door en femke is er nu mee gestopt want dat was me teveel gedoe vind zij dan in de tweede kamer en het is ook wel moelijk want je moet best wel veel vergaderen en dan is er wel eens koffie maar niet altijd genoeg en dat heb je soms

 4. 6

  Zo ik zie dat GC inmiddels ook belangrijk genoeg is om er bots te laten reageren.

  @topic: Op de één of andere manier denkt iedereen dat de winst van de Groenen in Duitsland en dan vooral Baden-Württemberg te danken is aan de kernramp in Japan. Ik zou die mensen erop willen wijzen dat de Groenen daar ook voor de kernramp al bijzonder goed in de peilingen stonden (in de laatste peiling voor de tsunami op 4 maart op 21%, terwijl sommige pollbureaus in februari zelfs 25% aangaven, overigens ook in Rheinland-Pfalz is de uitslag van de Groenen nauwelijks hoger de peilingen van februari).

  Daarmee kunnen de onderbuik speculaties van #1-3 dus ook naar de prullenbak.

  Los daarvan is de uitslag in Baden-Württemberg veel beter te verklaren door iets anders: Het megalomane project Stuttgart 21, waar de Groenen zich als enige duidelijk tegen hebben uitgesproken en dat men in Stuttgart en omgeving helemaal niet ziet zitten.