Quote van de Dag: Diva

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“She is a diva. She takes no advice from anyone. She does not have any relationships of trust with any of us, her family or anyone else. Also, she is playing for her own future and sees herself as the next leader of the party. Remember: Divas trust only unto themselves, as they see themselves as the beginning and end of all wisdom.”

Een anonieme adviseur van John McCain beschrijft zijn running mate Republikeins vice-presidentskandidaat Sarah Palin als de Rita Verdonk van de Amerikaanse politiek. Het ultieme bewijs dat de campagne van de senator uit Arizona op instorten staat?

Reacties (7)

#1 Teun

Inderdaad: de vergelijking met de VVD/Verdonk is treffend! Partij is zoekende en de gekozen nr.1 (McCain) faalt bij het electoraat. Ook in haar aanpak (veel op uiterlijk vertoon, erg de nadruk leggen op volksheid en populisme, maar stiekem een corporate bitch zijn) lijkt ze op Verdonk.

Ik hoorde ook al eerder dat Palin al over de verkiezingen heen kijkt voor haar carriere binnen de Republikeinse partij. Ze lijkt iig niet van plan om weer naar haar ‘Mainsteet, Wasilla’ terug te keren. Ook hier zou een vergelijking met de VVD op kunnen gaan, want ik denk dat een héél groot gedeelte van de Republikeinen helemaal niet op een hockey-mom (of dad) zit te wachten. En ook haar ‘favorability ratings’ zullen de meeste Republikeinen niet enthousiast maken. Dat is iig een verschil met Verdonk: die bleek een vote-magnet, maar Palin lijk eerder een electorale ramp. Zelfs in Alaska zien ze haar niet zitten voor het ambt van VP.

 • Volgende discussie
#2 Hulagu

Hosanna. Jullie stemmen op Barack Obama alias Jezus Christus.

Hosanna.

Maar als hij straks president is en iedereen teleursteld dan is het: Kruisig hem.

Zal me benieuwen hoelang Obama het vol houd.

Maar ja persoonsverheerlijking is een socialist niet vreemd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Chris

[email protected]

Palin is ook een stemmentrekker, maar voor een specifieke groep: de Republikeinse basis. Tegelijk stoot ze ook een boel mensen af.

Wat dat betreft is ze ook net Verdonk: you love her or you hate her. We zien bij Verdonk alleen nooit de mensen die niet VVD stemden vanwege haar…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Ultrabas

Kan reactie nummer twee weg worden gemodereerd? Als rechtgeaard socialist zie ik liever geen dissidenten. Bovendien maakt-ie spelfouten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 KnapZak

Kijk ik weet dat Clinton eigenlijk een vieze engerd was die vreselijke dingen heeft gedaan en dat het niet uitmaakt wie er in de USA president is, maar toch verlang ik al jaren terug naar de tijd dat de vreselijke president van de USA nog een democraat was.

En de vergelijking met Verdonk is inderdaad treffend. Hoe meer ze doet en hoe meer er over haar bekend wordt hoe slechter ze scoort.

Mag mijn reactie blijven staan? Bedankt. Hee leuk idee, je moet die huisregels gewoon laten zien als je op “verstuur reactie” klikt en dat je dan moet aanvinken dat je ze gelezen hebt. Net zoals wanneer je iets online koopt enzo :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Koos

Ik zie al weer de cartoons met de tandemfietsers Rutte en Verdonk…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Hellemokers

Slechte vergelijking met Verdonk: Palin heeft namelijk wél standpunten. Beroerde standpunten weliswaar, maar dat is meer dan Verdonk. Overigens zie ik McCain alleen nog winnen als er rassenrellen komen.

 • Vorige discussie