Quote van de Dag: De grenzen van de Telecomwet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

De providers lijken de grenzen van de wet op te zoeken. […] De Telecomwet laat alleen in zeer specifieke gevallen volggedrag toe. Wij willen samen met andere partijen druk blijven uitoefenen zodat telecombedrijven geen loopje met de nieuwe wet nemen.

Kees Verhoeven, kamerlid voor D66, gaat achter de telecomproviders aan. Deze gaan namelijk door met Deep Packet Inspection, waarmee ze onderzoeken wat voor informatie er wordt verzonden, ondanks dat het CBP heeft geconcludeerd dat het mogelijk in strijd is met de wet. Een logische reactie zou dan zijn om (al dan niet tijdelijk) te stoppen met DPI. Dat doen ze niet, omdat de partijen er naar eigen zeggen verantwoordelijk mee omgaan.

Het punt van D66 is dat dat oncontroleerbaar is, en dus onwenselijk. Verhoeven gebruikt daarvoor een mooie analogie: “Het is net als met een postbode die brieven openmaakt, maar ze niet leest”. En inderdaad, dat zouden we ook niet accepteren.

Reacties (1)

#1 hans willems

De grenzen zijn in het westen en met name in De West reeds lang geleden overschreden op de staatskolonie Curaçao (ook wel curalatraz genoemd).
De profiterende hoofdprovider (her kartel UTS (Uiterst Traag & Sterfcontract), waarmee de kleintje via dienen te werken, is een overheids n.v. De regering is de aandeelhouder, dus ook het justitiële organisme en het rechtswezen in enge zin.