Quote van de Dag: de economie en de politiek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]De onrust is groot en er zijn beleggers die nu alles dumpen en wel weer zien wat de dag van morgen brengt. De angst zit er echt in. Een jaar geleden werd er nog gespeculeerd over de snelheid van het herstel. Nu wordt door de problemen in de eurozone en de VS weer volop over een dubbele dip, een tweede recessie, getheoretiseerd. Er wordt weer rekening gehouden met een een langere periode van stagnatie.

Dit zegt de financieel redacteur Melle Garschagen van de NRC. Het is geen wonder dat de markten onrustig zijn, want wie de dames en heren bestuurders bezig ziet, zoals bijvoorbeeld hier weet dat zij het ook niet weten. Hulpeloos spoeden zij zich van overleg naar overleg. De economische problemen groeien hen duidelijk over het hoofd.

Update 5/8: Ik heb deze quote gisteren gemaakt. Nu.nl opent vandaag met het volgende bericht:

AMSTERDAM – De AEX-index is vrijdag bij opening van de Amsterdamse beurs hard onderuit gegaan en onder de psychologisch belangrijke grens van 300 punten gedoken. Zorgen dat de Amerikaanse economie terugvalt in een recessie en de wereldwijde economie meesleept, in combinatie met de vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in de eurozone, zorgden opnieuw voor dieprode koersenborden.

Reacties (3)

#1 xx

look at the bright side: recessie is wel goed voor het milieu.

  • Volgende discussie
#2 Michel

@1 Ja, minder CO2 productie. Ik meen dat de kredietcrisis daar al aardig aan heeft bijgedragen, meer dan de Kyoto en Copenhagen verdragen bij elkaar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Cerridwen

Op dit moment staat de AEX weer in de plus.

  • Vorige discussie