Quote van de Dag: Comedy Central is dapper

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[qvdd]

Er zijn twee afleveringen geweest, het valt enorm te prijzen dat Comedy Central zo’n initiatief aandurft, want het kost toch een paar centen, en het valt te prijzen dat Jan Jaap van der Wal dit aandurft. Over drie weken weten we of het potentie heeft.

De Nederlandse versie van de Daily Show, met Jan Jaap van der Wal wordt door velen verguisd. Bert van der Veer, televisiecriticus en regisseur van Pauw en Witteman, vindt zelfs dat de show gefaald heeft, en dan vooral met de berichtgeving over Egypte, maar geeft de show nog een kans.

Reacties (5)

#1 Victor

Meh, ik heb vanmorgen de eerste aflevering nog even teruggezien en ik heb een paar keer gelachen. Zoals (bijna) alle televisieprogramma’s moet het nog even zn eigen draai vinden.

  • Volgende discussie
#2 merijn2

Eens met #1. Daarnaast vond ik het stuk over Branden, hoewel niet meer zo actueel, best een goed stuk. Ik moest er niet erg hard om lachen maar het legde wel de vinger op de zere plek en op dat gebied leek het wel een beetje op de echte daily show wat ik ook lang niet altijd grappig vind maar wat wel vaak de absurditeit van de Americaanse politiek laat zien.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Grappen waren matig, de lachband opde achtergrond vreselijk, maar de montages briljant. Zoals @2 al zegt legden ze de vinger goed op de zere plek. Bij zo’n item stijgen ze boven de ander opinieprogramma’s en artikelen uit qua inhoud (ipv qua grappen).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Ik moet eerlijk zeggen dat het met heel erg meevalt. Ik heb eigenlijk best een hekel aan Jan-Jaap van der Wal (zoals hij optrad in “Dit was het nieuws”) en had er weinig van verwacht. Natuurlijk kan hij niet op tegen een figuur als John Stewart, maar hij heeft wel een goede redactie erachter zitten, want hij komt precies met de humoristische kritiek op de politiek die je verwacht van een Daily Show. Toegegeven, de klucht rond de Kunduz-missie leende zich er ook prachtig voor, dus het is even afwachten wat het wordt als de kaasstolp wat rustiger is en de grappen niet op een presenteerblaadje worden aangereikt door de Haagse politici.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 JW

Alleen die lachband, daar moeten ze echt per direct mee ophouden.

  • Vorige discussie