Quote van de Dag: Barbarisme

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De schreeuwen van de brandende Mozambikaan achtervolgen me nog steeds. Wanneer ik mijn ogen sluit om te slapen, zie ik hem schreeuwen om hulp, maar niemand helpt hem. Ik heb nog nooit zulk barbarisme gezien.

Ooggetuigenverslag van een 36-jarige vrouw uit Zimbabwe van het geweld tegen immigranten in Zuid-Afrika, dat zich inmiddels heeft uitgebreid tot Kaapstad.

Reacties (3)

#1 Ivanhoe

En hier de inmiddels beruchte foto’s, zoals geplaatst op de voorpagina van de Times.

In Johannesburg is het nu rustiger en die ‘verspreiding’ wordt enigszins overdreven. Agressie tegen buitenlanders is een jarenlang fenomeen dus nu wordt iedere steen opgelicht. Een gesloopte Nigeriaanse kroeg in Durban, een paar relletjes in Kaapstad, ach, met de ZA’se criminaliteitscijfers valt elke dag wel wat vreemdelingenhaat te melden.

  • Volgende discussie
#2 Teun

@1 Erg aangrijpende foto(serie).

Maaruh: als dit een “jarenlang fenomeen” is, waarom hoorden we er dan eerder niks over? En met ‘dit’ bedoel ik dus niet vreemdelingenhaat, maar openlijk, collectief geweld tegen buitenlanders.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ivanhoe

@2 Zuid-Afrikaanse media berichten al jarenlang over de toestroom van buitenlanders en de mogelijke gevolgen daarvan.

Na 1 geprek met een ‘normale’ Zuid-Afrikaan weet je: Nigerianen zijn crimineel (wat ook echt waar is), Somaliers runnen de winkels en de rest is op zoek naar banen die Zuid-Afrikanen niet hebben, laat staan dat we ze voor buitenlanders beschikbaar zijn.

Dit collectief geweld is de ontplofte tijdbom, synoniem aan de Parijse voorsteden.

Een tweede veelbesproken argument is de zoektocht naar een zondebok: het geweld heeft plaats in straatarme townships en mensen zoeken naar schuldigen. Wie anders dan, jawel, de buitenlanders maar weer eens?

  • Vorige discussie