1. 2

  Juist, degenen die de criminaliteit uitlokken zijn de Zwitsers zelf. Vroeger werden er tenminste nog strafexpedities tegen roversstaten georganiseerd.

 2. 4

  @2: Misschien is dat in Zwitserland wel helemaal niet crimineel? Daarnaast, die president heeft natuurlijk gelijk. Goederen kopen waarvan je weet dat ze gestolen zijn, dat is heling. Dat is wel bij wet verboden in zowel Duitsland als Nederland. Hoe zit het trouwens in rechtszaken met bewijs dat op illegale wijze is verworven?

 3. 5

  @4 Wie zegt dat wij ons in Nederland aan die zwitserse wet dienen te houden. Die wet is speciaal het leven ingeroepen om belastingontduiking mogelijk te maken. Iets wat toch echt illegaal is in Nederland.
  Nee, die president heeft helemaal niet gelijk. Belastingontduikers zijn vervelende mensen die hun maatschappelijke plicht ontduiken, en Zwitserland maakt zowel dat als het witwassen van door criminaliteit en corruptie verkregen gelden mogelijk. M.i. is het Zwitserse gedrag werkelijk verachtelijk.

 4. 6

  Leuk hoe vanochtend een CDA-er in een radiodiscussie niet meeging met De Jager, zo zijn bedenkingen had over weet ik wat, maar Fred Teeven niet zo moeilijk deed. Hilariteit voor de luisteraar!

 5. 7

  @5: “Wie zegt dat wij ons in Nederland aan die zwitserse wet dienen te houden.”

  Wie zegt dat de Zwitsers zich aan de Nederlandse wet moeten houden?

  Het lijkt me dat Nederland zich wel aan de Nederlandse wet moet houden en die stelt dat heling verboden is.

 6. 8

  @7: Ok, dus ik mag als Nederlander in Zwitserland de Nederlandse wet breken, maar mag als Zwitser niet in Nederland de Zwitserse wet breken? Dat is in feite wat je zegt.