Quote van de Dag: Asbakken op tafel

[qvdd]

Veel lappen de regels aan hun laars. Steeds vaker zie je dat na acht uur de asbakken weer op tafel gaan. Dat kan niet!

CDA-Kamerlid Sabine Uitslag maakt zich druk over de gebrekkige naleving van het rookverbod in het café. Ze stelt de ontwikkeling van een mobiele applicatie voor waarmee bezoekers café’s die de regels niet naleven kunnen rapporteren.

 1. 1

  Verplichte camera’s in cafés met een lijntje naar de plaatselijke politie. Als de camera wordt afgeschermd of er is iemand in beeld die rookt, opnemen en meteen een boete uitschrijven, dan hoeven er ook geen controleurs overal langs te gaan. Daarnaast kan de politie dan ook sneller reageren (en heeft bewijsmateriaal) als er in de kroeg gevochten wordt en meteen controleren op het alcohol schenken aan minderjarigen.

 2. 3

  @1 En er kan ook gezien worden of er mensen bij de uitgang worden geweigerd. Sluitingstijden neem je ook meteen mee. Die camera’s hebben een hoop voordelen.
  Het kan anders een leuk baantje zijn, bij de café’s langs om dit rookverbod te controleren.

 3. 4

  Zo’n mobiele applicatie (of een telefoonnummer) zou inderdaad een mooie uitkomst zijn. In ieder geval, als er dan daadwerkelijk ook iemand op komt dagen en direct die boete voor ze uitschrijft.

 4. 7

  Raar dat zoveel mensen voor een rookverbod in de horeca zijn, maar dat kroegen waar gerookt mag worden toch populairder lijken te zijn.

 5. 8

  @7: Hoezo zijn kroegen waar gerookt mag worden populairder? In de kroeg waar ik werk mag niet gerookt worden, nu gebeurd dit helaas nog wel na sluitingstijd (maar ook niet lang meer, als het aan mij ligt) maar zijn wij toch geen slecht draaiende kroeg.

  Zelf probeer ik kroegen/cafe’s/disco’s waar gerookt wordt te mijden, ik stink (de stank is echt vreselijk..) weer een uur in de wind van de rook, en het is slecht voor me..

 6. 13

  @9: ik zou het wel jammer vinden als Inje voorgoed weg bleef. Alle meningsverschillen ten spijt was dat toch een van de weinige rechts georiënteerde mensen hier, met wie een echte discussie mogelijk was, niet doof voor de argumenten van anderen, en ook wel eens toegeeflijk, maar die toch de eigen mening -terecht- met hand en tand verdedigde, en ook nog eens zonder veel (bewust) op de man te spelen. Maar dat is vooral mijn eigen ervaring. Ik kon aan de toon van sommige anderen horen, dat die daar een wat andere mening over hebben.

  Ik mis VBB ook al een poos, om dezelfde reden. Een uitgesproken rechtse mening, en ook nog eens argumenten om die mening te ondersteunen, en een open geest voor de argumenten van anderen.

  Iets meer on-topic: het standpunt over roken van Inje heb ik nooit helemaal begrepen, maar we hebben allemaal onze eigenaardigheden, denk ik dan.

  On-topic: wat had die muts van het CDA anders verwacht? dat de politie het naleven van het rookverbod tot prioriteit #1 zou maken, zonder dat ze daar extra middelen voor krijgen?