Quote van de dag: Al Qaida lijkt nerveus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Ze lijken nerveus. Als je de retoriek bekijkt die ze tegen me gebruikt hebben nog voordat ik benoemd was, dan zegt dat mij dat hun ideeen failliet zijn. Ze hebben geen acties ondernomen om te zorgen dat kinderen in de moslimwereld beter onderwijs krijgt of betere zorg dankzij hen. (…) Zij hebben dingen vernietigd. En ik denk dat de moslimwereld in de loop van de tijd herkend heeft dat dat een heilloze weg is, die slechts leidt tot meer doden en meer destructie.”

Barack Obama geeft het eerste interview van zijn presidentschap aan de Arabische zender Al-Arabiya. Het interview bevatte meer opvallende citaten, Obama benadrukt bijvoorbeeld dat hij zelf ook gedeeltelijk moslimwortels heeft:

“Het is mijn taak om de boodschap over te brengen van de Verenigde Staten belang heeft bij het welzijn van de moslimwereld, dat de taal die we gebruiken er een van respect moet zijn. Leden van mijn familie zijn moslim en ik heb in moslimlanden gewoond. (…) De taal die we gebruiken doet er toe. En wat we moeten begrijpen is dat er extremistische organisaties zijn – zij het moslims of welk ander geloof in het verleden – die hun geloof zullen gebruiken om geweld te rechtvaardigen. Wij kunnen niet met brede stroken een geloof afschilderen als de oorzaak van geweld dat uit naam van het geloof wordt gedaan.”

Het aloude Nederlandse spreekwoord over vliegen, stroop en azijn lijkt aan Obama wel besteed. Hieronder het hele interview.

Reacties zijn uitgeschakeld