1. 3

  Een Surinaamse politicus heeft Joop den Uyl ooit bijgevallen met: “Weet je nog dat jouw grootvader de mijne met een touwtje achter zich aan sleepte?” Was de relatie er na het opraken van, uiteindelijk in 2009, de 1,6 mld “”op eigen benen staan”- ontwiklingshulp al niet beter op geworden (over thans met Bouterse aan het bewind maar te zwijgen)…:

  Het was in het jaar 2000, Den Haag weigerde de ontwikkelingskraan onder de regering-Wijdenbosch open te draaien en voor Pretaap Radakishun was Eveline Herfkens ‘dat jufje’ dat vooral eens in de zon moest gaan staan. “De slaventijd is voorbij. Jullie kunnen niet hier komen om opnieuw de koloniaal te spelen. We leven niet in 1863!”

  Ik hoop dat regelneef annex kommaneuker Teeven van e.e.a. op de hoogte is en zich realiseert dat mañana mañana in Suriname een werkwoord is.

  O, en wil je dat NOOIT meer doen prediker…ik schrok me het apelazerus toen ik de post openklikte. Zit daar potverdimme opeens een black minstrel me aan te staren

 2. 4

  ik vind dat er een hoop onterecht over ‘politieke correctheid’ geklaagd wordt, maar dit valt imo wel onder de categorie laagwaterspijkers. Net als gezeur over negerzoenen, blanke vla etc. (ik neem aan dat het over ‘de zwarte piet spelen’ gaat)

 3. 5

  @3: Want na de afschaffing van de slavernij in Suriname was er meteen volledige gelijkheid tussen blank en niet-blank. Net zoals in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

 4. 7

  Dat je de blanke onderdrukking net iets te ver naar het verleden verplaatst. Een beetje als de Marokkanen-haters die beweren dat de massa-immigratie “in de jaren ’50” plaatsvond.