1. 1

    Ja. Net als dat Nederland beter af zou zijn zonder de VVD, CDA, D66, GL, CU/SGP en de PVV. Die clubs kunnen beter fuseren, de onderlinge verschillen zijn minimaal. Alhoewel de PvdA het wel erg bont maakt, zeker sinds in 1994 de ideologische veren zijn afgeschud.

    Helaas gaan al wat langer bestaande politieke partijen zelden dood, en komen ze na een tijdje klein zijn in de oppositie weer groter terug.

  2. 5

    Met enig leedwezen nemen wij afscheid van de partij die voorheen de sociaal-democratie vertegenwoordigde in ons parlement.

  3. 7

    Ik ben een groot fan van de columns van Bert Wagendorp, maar hier slaat hij de plank toch volledig mis. Zolang de PvdA zetels heeft in volksvertegenwoordigingen, heeft de PvdA een functie. Sterker nog, met de gepeilde 15 tweedekamerzetels lijkt het me een van de belangrijkere partijen van dit land. Daarmee vertegenwoordigen ze toch ruim meer dan een miljoen kiezers. Dat ze ooit wel eens meer dan 3 keer zo veel kiezers achter zich hadden staan en dat ik niet meer op ze zal stemmen lijkt me daarbij volstrekt irrelevant.