Quote du Jour: Wobben like hell…

Quote du Jour“Ik stimuleer wobben like hell, maar tijd…” (Martin Sommer, chef van de parlementaire redactie van de Volkskrant)

Journalisten debatteren over onderzoeksjournalistiek in politiek Den Haag. Conclusie van het debat: veel potentiële nieuwsverhalen rond het Haagse Binnenhof blijven onder het tapijt en worden nooit uitgezocht. Parlementaire journalisten slaan er geen acht op of hebben niet de tijd om er werk van te maken. Echte onderzoeksjournalistiek komt in Den Haag dus helaas niet van de grond.

Nee, het valt niet mee met die werkdruk onder politieke journalisten. Onderwerpen genoeg, maar een beetje ouderwets muckraken? Ho maar! Geen tijd voor! Lopende zaken en politieke brandjes gaan voor. Rond het Binnenhof struikel je verder over de informatiebronnen. “Je hebt hier eerder een teveel aan bronnen, dan dat je in parkeergarages moet afspreken voor je verhaal”, aldus Sommer.

(Onze fantasie slaat ineens op hol: Frits Wester neemt in een parkeergarage een plastic zak aan met geheimzinnige inhoud. Frits: “Zit alles erin?”, Informant: “Alles!”, Frits: “Ook de floppy disk?” Informant: “Floppy disk? He he, ik heb alles voor je gebrand, Frits. Aan floppy disks doe ik al jaren niet meer…” Frits: “Sorry, Bob. Dat is je naam toch: Bob? Je schoenen komen me trouwens wel bekend voor…” Informant: “Ik zeg niets, Frits… Opgesodemieterd nu, daar loopt Dikke Ton!” Frits: “Ehhh…, Ton Elias…? RENNEN!”).

  1. 2

    En daarom zijn die stukjes van Middendorp in De Pers over het algemeen wel leuk.

    Maar het zal wel met dat nieuwspoort gedoe te maken hebben, dat alles wat ze daar horen niet naar buiten mag worden gebracht.

  2. 3

    Ja ja ja, reuze interessant allemaal, maar wisten jullie al dat Rita Verdonk dertig jaar geleden ooit eens bij een groepje Nijmeegse feministes op de thee is geweest? En dat daar zelfs snoeihard bewijs van is in de vorm van een vergeeld lidmaatschapskaartje en een getypte ledenlijst van de PSP? Dat hebben de hedendaagse muckrakers toch maar mooi boven gekregen!

    *gaat in een hoekje stilletjes zitten huilen*