Quote du jour | Waarom?

SargQdJ09

We klagen massaal, maar schikken ons in ons lot. Waarom pikken we dat eigenlijk? Waarom zeggen we niet: Geert, je zoekt het maar uit; wij gaan weg. Hij heeft de media net zo hard nodig als wij hem.

RTL-verslaggever Jos Heymans vraagt zich af waarom hij (en andere journalisten) zich honds laten behandelen door de PVV.

Maar om terug te komen op bovenstaande vraag: ja, waarom eigenlijk?

 1. 1

  “We klagen massaal, maar schikken ons in ons lot. Waarom pikken we dat eigenlijk?”

  Dat gevoel bekroop me vanochtend toen ik zag dat Europa massaal stemt op rechtse partijen die mensen verneuken of nog rechtsere jokers. Een stelletje sadomasochisten zijn we.

  En voor de journalisten, waarom laat je je zo behandelen? P&W werden uitgelachen door Wilders, gekleineerd, maar kwam nooit zelf opdagen. Onder het mom van onpartijdigheid lieten de heren, net als andere “journalisten” over zich heen lopen. Waarom ze zich laten kleineren? Omdat ze geen ballen hebben. En daarmee hun rol als sleutelbewaarder van de democratie niet serieus nemen. Daarom.

 2. 2

  – Heel veel journalisten en redacties zijn meegegaan in de frame dat het “gedemoniseer” van Fortuyn geleid heeft tot zijn dood. Daarom gaan ze heel voorzichtig om met de volgende volksmenner die opgestaan is.
  – Wilders levert makkelijk en goedkoop nieuws (one-liners, theater met EU-vlaggen of bij ambassades) waar journalisten verder weinig voor hoeven te doen. Gans met gouden eieren waar men zuinig mee is.

 3. 3

  Omdat alles wat Wilders zegt nieuws is (als nieuws wordt beschouwd, althans), en als journalist A het niet meer opschrijft loopt zijn krant ‘nieuws’ mis dat een andere krant wel heeft omdat journalist B het nog wel pikt.
  Alleen is Wilders alleen maar nieuws doordat de kranten over hem schrijven.

 4. 5

  Veel journalisten zijn simpelweg bang voor hun baan, want met de kranten en tijdschriften gaat het zoals bekend niet meer zo tof.

 5. 7

  Omdat de mening van journalisten geen nieuws is en die van Wilders wel?

  Dit is weer een mooi voorbeeldje van ‘framing’: iets in een bepaald daglicht stellen zonder het te zeggen. In dit geval dat Wilders een slecht mens etc is en de journalist moreel superieur.

  Dat is gel8jk het probleem met linkse mensen: ze zijn wel voor de vvmu bshalve als je het niet met hun eens bent. Dan moet je je muil houden.

  Kinderachtig hoor. Als je het niks vindt ga dan bij de hema achter de kassa staan maar van de rest van nederlnd niet lastig met je kattegejank.

 6. 9

  @7:

  Wat ’n ongelofelijke kul.

  Het gaat hier niet om het wel of niet eens zijn met Wilders’ mening maar dat Wilders journalisten als vuil behandelt. Jos Heymans laat nergens hier blijken wat hij inhoudelijk van Wilders vindt.

 7. 11

  Als Heymans nu eens de eerste stap neemt en Wilders links laat liggen, wellicht volgen er collega’s. Of blijft het bij wat ‘kritische’ woorden en blijft hij lafjes zichzelf te kijk zetten?